SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yazıhan'da Okul Öncesi Şenliği

A- A+ PAYLAŞ

Okul öncesi dönemin önemini vurgulamak ve okul öncesi dönemde okullaşma oranını artırmak için Yazıhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri” gerçekleştirildi. Darende'de de Yavuz Sultan Selim Anaokulu öğrencilerince şenlik yapıldı.

YAZIHAN'DA..
Programa İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Battal Aslan, Yazıhan Belediye Başkanı Ali Kaya, Yazıhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fethullah Taylan, Malatya Nene Hatun Anaokulu Müdürü Aysel Yüzer, Yazıhan İÖO Psikolojik Danışmanı Yılmaz Konuk, birçok yönetici-öğretmen ve veliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Yazıhan A.Serttaş Anaokulu Müdürü Hatice Konuk, “Çocuğun zihinsel, duygusal, sosyal ve bedensel gelişiminin % 70’i 0-6 Yaş arasında tamamlanmaktadır. Okul öncesi dönem olarak adlandırılan 0-6 Yaş dönemi çocuğun öğrenmesinin en yoğun olduğu, temel alışkanlıkların, zihinsel yeteneklerin en hızlı geliştiği ve biçimlendiği dönemdir. Bu süre içerisinde kazanılan davranış biçimleri tüm yaşam boyunca devam etmektedir. İşte bu yüzden okul öncesi eğitimin tüm imkanlarından faydalanmak gerekiyor” dedi.

Etkinlikler kapsamında anne-babalara yönelik “Okul Öncesi Eğitimin Önemi” başlıklı bir seminer veren Malatya Nene Hatun Anaokulu Müdürü Aysel Yüzer, 0-6 Yaş döneminin çok iyi değerlendirilmesi gereken bir dönem olduğunu, anne-baba olarak çocuklarımızı okul öncesi eğitim kurumlarına kesinlikle göndermemiz gerektiğini, bu dönemde alınacak eğitimin çocuğun yetişkin yaşlarında kendini daha iyi ifade edebilmesi, vatana millete hayırlı birer vatandaş olarak yetişebilmesi ve hayırlı bir evlat olabilmesi için gerekli ve zaruri olduğunu ifade etti. Okul öncesi eğitimi, bir binanın sağlam yapılan temeline benzeten Yüzer, “Eğer 0-6 yaş döneminde çocuk iyi eğitim almazsa; çimentosundan, demirinden çalınmış bir binaya benzeyen bu çocuğumuz özgüveni zayıf, kendini iyi ifade edemeyen ve üretemeyen bir birey olarak karşımıza çıkabilir” dedi.

Program kapsamında Yazıhan İlköğretim Okulu, Yazıhan A.Serttaş Anaokulu, Fethiye İlköğretim Okulu ve Hamidiye İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencileri hazırladıkları etkinlikleri sundular. Etkinliklere vatandaş ilgisini çekmek için ayrıca ilçe merkezinde de yürüyüş yapıldı. (İlk 3 fotoğrafta)

DARENDE'DE..
Bu arada Malatya’nın Darende ilçesinde de Okul Öncesi Eğitim Şenliği yapıldı.

Darende Yavuz Sultan Selim Anaokulu öğrencilerince gerçekleştirilen şenliğe öğrenci velileri de yoğun ilgi gösterdi. Öğrencilerin birbirinden ilginç gösterilerde bulunduğu şenlikte konuşan Darende İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, "Niçin okul öncesi? Çünkü çocuğun zekasının yüzde 70'i bu yaşta gelişmektedir. Okul öncesine devam eden çocukların başarı grafikleri diğerlerine göre yüzde 98 daha başarılı olmaktadır" dedi. (Son fotoğrafta)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız