SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yazıhan'da Yol Genişletme Çalışması

0
Güncellendi - 2017-03-29 00:45:44
Yazıhan'da Yol Genişletme Çalışması
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yazıhan ilçesinin en önemli grup yollarından biri olan Sürür, Durucasu, Kömüşhan, Bereketli, Mısırdere ve Başpınar grup yolunu standart hale getirmek için çalışmalara başladı.

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte yol hizmetlerini yoğun bir şekilde sürdüren Büyükşehir Belediyesi 20.5 kilometre uzunluğundaki grup yolunu 4 metre genişlikten 12 metre genişliğe çıkarıyor.

6 mahallenin yanı sıra çok sayıda sokağın faydalandığı grup yolunu etap etap yapan Büyükşehir Belediyesi, ilk olarak yolun 13 kilometrelik bölümünü yapacak. Geriye kalan 7.5 kilometrelik bölümünün ise 2018 yılı içerisinde yapılması planlanıyor. Sürdürülen çalışmalar kapsamında, yol güzergahındaki viraj ve şarampollerde düzenleme çalışmaları, yer yer tümseklerin düzeltilmesi gibi standart geliştirme çalışmaları yapılıyor.

4.5 kilometrelik kısmı tamamlandı

13 kilometrelik bölüm içerisinde 4.5 kilometrelik bölümü tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, yol üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Yol genişletme ve standart geliştirme çalışmalarının yanı sıra yolda altyapı çalışmaları da yapan Büyükşehir Belediyesi, dere yataklarına çeşitli çaplarda beton büzler yerleştirip, sulama kanallarını da yeniliyor.

Yol genişletme çalışmaları sırasında, bölgede bulunan vatandaşların da büyük desteğini alan Büyükşehir Belediyesi, yol güzergâhında arazisi bulunan vatandaşların gerekli ihtiyaçlarını da karşılıyor.

2 köprü yenilenecek

Yol genişletme çalışmaları sırasında, güzergâhta bulunan 2 köprü de yenilenecek. Heyelan ve kopmalara karşı da çalışmalar yapan Büyükşehir Belediyesi, riskli bölgelere taş duvar örecek.

Başkan Çakır’dan teşekkür

Yol genişletme çalışmaları sırasında önemli destekler veren vatandaşlara Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır teşekkür etti. Vatandaş desteğinin kendileri için çok önemli olduğunu belirten Başkan Çakır, “Bütün yatırım ve hizmetlerimizde vatandaşlarımızın katılımına önem veriyoruz. Yazıhan’da yaptığımız yol genişletme çalışmaları sırasında yol güzergahında arazisi bulunan vatandaşlarımız, bizlere anlayış göstererek, büyük desteklerde bulundular. Kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Çalışmaların devam ettiği grup yolunun da şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız