SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yazıhanlı Çocuklara Malatya Gezisi

0
Güncellendi - 2016-04-23 22:31:13
Yazıhanlı Çocuklara Malatya Gezisi
A- A+ PAYLAŞ

Yazıhan Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (YEKSAM) tarafından organize edilen gezide, Yazıhan ilçesinde bulunan TEOG’a girecek 8. Sınıf öğrencileri ile Malatya’yı yeniden keşfetti.

25 Öğrencinin katıldığı gezide Malatya’nın Tarihi ve Turistlik yerleri tanıtıldı.

YEKSAM Başkanı Onur Güneş, “Amacımız çocuklarımızın şehrimizi tanımaları, şehrimizin tarihi ve turistlik yerlerini görmeleri için bu anlamda çocuklarda ufuk açıcı ve TEOG öncesi bir moral ve motivasyon programı olmasını istedik. Gençlerimize bizlerde eşlik ediyoruz. İlk olarak Hamidiye ortaokulunda başladık akabinde Yazıhanımızdaki diğer öğrencilerimizi taşıyacağız ve Malatyamızı gezdireceğiz” dedi.

Yazıhan ilçesinin çeşitli köylerinde yaşayan ancak Malatya şehir merkezini hiç gezmemiş olan çocuklar, Battalgazi Belediyesi Turizm rehberi Vahap Büyükaslan eşliğinde kentte turist oldu.

c5Görüşlerini dile getiren öğrenciler ise “Biz Yazıhan dağ köyünden geliyoruz. Malatya’da hiç bilmediğimiz yerlere gittik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Gelmeyen arkadaşlarımızın da bu mekanları görmelerini arzuluyoruz. Bize bu fırsatı veren YEKSAM derneğine teşekkürlerimizi sunuyoruz” dediler.

YEKSAM Başkanı Onur Güneş, YEKSAM yönetim kurulu üyeleri, Hamidiye Ortaokulu Müdürü Abuzer Güneş, Okul Aile Birliği Başkanı Vahap Özhan’ın katılımı ile başlayan program Sanat sokağında kahvaltı ve tanışma toplantısı ile başladı.  Sırası ile Sanat merkezi, milattan önce 5 binli yıllara dayanan yerleşim yeri olan Aslantepe höyüğü, Battalgazi Kervansaray ve Sanat Sokağı, Orduzu Pınarbaşı mesire alanı ile devam etti.

Gezi boyunca ilk defa gördükleri yerlerin fotoğraflarını çeken çocuklar Aslantepe Höyüğünde Kral Tarhunza'nın anıt heykeli önünde fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

YEKSAM ve Malatya Kent Konseyi tarafından hazırlanan hediye paketleri öğrencilere verilerek çocuklar evlerine uğurlandı.

Bülten

c3

c4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız