SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yazık.. Çok Yazık.. 0-0

A- A+ PAYLAŞ

İlk 2 sırayı alan takımın direkt süper lige çıkacağı Lig A'nın 33. haftasında kendi sahasında Samsunspor'la karşılaşan Malatyaspor, mutlak galibiyete ihtiyaç duyduğu bu maçta, son 28 dakikayı 10 kişi ile mücadele eden rakibi karşısında kazanamayınca süper lig şansını tesadüflere bıraktı. Gençlerbirliği Oftaş'ın rakibini 2-0 yenerek şampiyonluğunu ilan ettiği bu haftada, İstanbul B.Belediye'nin kendi sahasında Telekom'la 0-0 berabere kaldığını öğrenen ve Malatya'daki puan kaybıyla lig ikinciliğinin kaybedildiği bilgisini stadda alan taraftarlar büyük öfke yaşarken, maç sonrası gerek stadda, gerekse kentte olaylar oldu.

HAKEMLER: Yunus Yıldırım, Timur Direkler, Volkan Narinç, 4. Akay Küçük.

MALATYASPOR: Şenol, Serkan Bensol, Mehmet Budak, Alper, Engin (Dk. 90 Eray), Serdar Samatyalı, Hakan Bayraktar, Johanson, Ulaç (Dk. 46 Senkerik), Atilla (Dk. 65 İlhan), Taner,

YEDEKLER: Yk. Bora, İlhan, Mehmet Albayrak, Senkerik, Cem Kargın, Turgay, Eray,

SAMSUNSPOR: Akın, Tufan, Kenan, Adnan, Barış, Sefa, Mustafa, Sinan (Dk.67 Serkan Dökme), Serdar (Dk. 90 Vural), Ömer, Burhan (Dk.81 Sercan),

YEDEKLER: Yk. Mustafa Hoşoğlu, Back, Vural, Samet, Sercan, Serkan Dökme, Turgut

KIRMIZI KART: Dk. 62 Sefa (Samsun),

SARI KARTLAR: Alper, Mehmet Budak (Malatyaspor), Kenan, Burhan (Samsunspor)

4. dakikada Serkan Bensol sağdan ortaladı. Samsunlu defans oyuncusu Kenan kafayla kesti.

6. dakikada Samsunspor'un kazandığı serbest atışı Sefa kullandı. Barajı geçen topu kaleci Şenol yatarak yaptığı müdahaleyle engelledi.

7. dakikada Sefa'nın sert şutunu Şenol yumrukla uzaklaştırdı..

18. dakikada Serkan Bensol'un ceza alanına gönderdiği topa Taner kaleciyle birlikte çıktı. Hakem bu pozisyonda kaleciye faul yapıldığı gerekçesiyle düdüğünü çaldı.

21. dakikadaki Samsun atağında topu Serkan Bensol kafayla kornere çeldi. Kornerden gelen topa Mustafa vurdu, kaleci son anda önledi.

22. dakikadaki Malatyaspor atağında cezaalanı önünde Atilla topa vurmakta gecikince, Kenan tehlikeyi önledi.

25. dakikada Serkan Bensol, sağdan girdi, arka direkteki Taner'e ortaladı. Bu futbolcunun kafa vuruşunda top auta çıktı.

27. dakikada Samsun'un atağında Burhan'ın vuruşuna Mehmet Budak ayak koydu ve kornere çeldi. Kornerden gelen top Malatyaspor kontraatağına dönüştü. Atilla'nın ortaladığı topa Taner hamle yapamayınca, önemli bir fırsat kaçtı.

28. dakikada Serdar Samatyalı'nın sert şutu, Samsun kalesinin yanından aut.

29. dakikada Samsun atağında Burhan 2 futbolcuyu geçti, penaltı noktası civarında sert vurdu, Şenol kornere çeldi. Kornerden sonuç yok.

31. dakikada Malatyaspor yine atak geliştirdi. Serkan'ın ortaladığı topla Taner bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Vurdu, kaleci gole izin vermedi.

41. dakikada Atilla, ara pasıyla sağdan cezaalanına doğru hamle yaptı. Çaprazdan karşı karşıya iken vuruşu, kalecinin yanından aut.

43. dakikada Engin'in soldan ortaladığı topa Taner'den önce Samsun kalecisi Akın hakim olmayı başardı.

4. hakem oynanmamış süre olarak 1 dakikayı işaret etti.

İlk yarı 0-0 kapandı.

Malatyaspor, ikinci yarıya Ulaç'ın yerine Senkerik'i alarak başladı.

47. dakikada Mustafa'nın kaleye 30 metre mesafeden kullandığı serbest atışta top kaleci Şenol'da kaldı.

49. dakikada Serdar'ın sağ çaprazdan sert şutu Samsunlu oyuncuya çarpıp kornere çıktı. Kornerden sonuç yok.

50. dakikada Serdar'ın sağdan ortasına Senkerik yükseldi. Rakip oyuncunun müdahalesine rağmen kafayı vurdu, aut.

52. dakikada Hakan Bayraktar'ın sert şutu auta çıktı.

54. dakikada Samsunlu Mustafa'nın şutu az farkla aut. Atışı kullanan Şenol'un kısa düşen pası tehlike yarattı, ancak Samsun yararlanamadı.

58. dakikada Samsunlu Serdar'ın uzaktan sert şutunu Şenol iki hamlede önledi.

61. dakikada Samsun atağında Malatyaspor cezaalanına giren Burhan, kendine doğru koşu yapan Alper'in değmemesine karşın kendini yere bırakınca, aldatmaya yönelik hareketten sarı kartı gördü.

62. dakikada Hakan Bayraktar'a faul yapan Samsunsporlu Sefa, ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

63. dakikada Malatyaspor mutlak bir gol fırsatından daha yararlanamadı. Engin'in soldan ortaladığı top defansı aştı, 6 pas çaprazında bir anda Atilla topla ve kaleciyle karşı karşıya kaldı. Çok kötü bir kafa vuruşuyla topu auta gönderdi.

65. dakikada Atilla Birlik'in yerine İlhan oyuna dahil oldu.

73. dakikada Samsunspor önemli bir gol fırsatından yararlanamadı. Burhan orta alandan aldığı topu sürdü, cezaalanı önüne kadar yaklaştı, vuracak diye beklenirken, sağdan cezaalanına atak yapan Mustafa'ya pas çıkardı. Bu futbolcu Alper'in müdahalesine rağmen vurdu. Şenol, kornere çeldi.

77. dakikada Serdar Samatyalı'nın uzaktan şutu Samsunlu defans oyuncusuna çarpıp kornere çıktı. Korneri yine Serdar kullandı. Kaleciyi aşan topa Taner yükseldi ve kafayı vurdu. Üstten aut.

80. dakikada Serkan Bensol'un şutu aut.

84. dakikada Malatyaspor’un ortaalandaki paslaşması sırasında Mehmet Budak’ın kontrol edemediği topu Serdar kaptı, bomboş pozisyonda kaleye doğru yaklaşırken, uzaktan vurmayı tercih edince, top Şenol’un kucağında kaldı.

85. dakikada Malatyaspor atağında İlhan’ın yerden vuruşunda top kaleciyi geçti, yan direkten dönüp Taner’in önüne düştü. Ancak hakem Taner’in ofsayt pozisyonunda olduğunu belirledi.

87. dakikada Hakan Bayraktar'ın defansın arkasına aşırdığı topa kaleciyle karşı karşıya durumdaki Senkerik ayağının ucuyla dokundu, kaleci çok rahat bu topu almayı başardı.

4. hakem oynanmamış süre olarak 3 dakikayı işaret etti.

90. dakikada Malatyaspor'da sakatlık geçiren Engin'in yerine Eray oyuna dahil oldu.

Karşılaşma 0-0 berabere sonuçlandı.

FOTOĞRAFLAR: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız