SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yazık Milletin Parasına!

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:10:54
Yazık Milletin Parasına!
A- A+ PAYLAŞ
 
Geçtiğimiz yılın sonunda bitirilerek geçici kabulü yapıldığı öğrenilen Malatya-Gölbaşı karayolu Sürgü-Erkenek bölümü, 5 aylık sürede yaşanan yoğun çökme ve bozulmalar nedeniyle kullanılamaz hale geldi. 4 şeritli yolun 2 şeridi kısa sürede kullanılamaz hale geldiği için trafiğe kapatılırken, kapatılan karayolunda çocuklar ve gençler futbol oynuyor. 
 
Edinilen bilgiye göre, kış aylarında ulaşımda büyük sıkıntılara neden olan Reşadiye Geçidini by-pass etmek amacıyla 2009 yılı Nisan ayında ihalesi yapılan ve 2011 yılı sonunda tamamlanarak geçici kabulü yapılan 12 km. uzunluğundaki Sürgü-Erkenek karayolunun 9 km.’lik bölümünde, yolun kullanıma açılmasından sonraki 5 ay gibi kısa sürede yoğun çökme ve bozulmalar meydana geldi. 
 
Sözde ‘Yüksek Standartlı Bölünmüş Karayolu’ 
 
Siyasiler ve karayolu bürokratları tarafından ‘yüksek standartlı bölünmüş karayolu’ olarak tanımlanan Sürgü-Erkenek arası, meydana gelen bozulma ve çökmeler nedeniyle derin ve büyük çukurlarla kaplı stablize yola dönüştü. 
Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü sorumluluk bölgesindeki yolun bir kış mevsimi bile atlatamadan stablize yola dönüşerek kullanılamaz hale gelmesindeki en önemli etkenlerin müteahhit firmanın kalitesiz malzeme kullanması, Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün denetim yapmaması ve yol güzergâhının tarımsal arazi olmasından kaynaklanan dayanıksız zemin olduğu belirtiliyor. 
 
Kapanan Şeritlerde Futbol 
 
Sürgü-Erkenek karayolunda meydana gelen yoğun bozulma ve çökmelerden sonra karayolları yetkilileri 4 şeritli yolun 2 şeridini trafik güvenliğinin tehlikeye girmesinden dolayı ulaşıma kapattı. Kapatılan yolda çocuklar ve gençler futbol oynuyor. 
 
Devletin Zarara Uğratılmasından Kim Sorumlu?  
 
Yolun durumuna ilişkin fotoğraflar, aslında fazla söze gerek bırakmıyor. Bozulma ve çökmeler sonucunda kullanılamaz hale gelen kilometrelerce yeni yol, kamu kaynaklarının pervasızca israfı ve kamu hizmetlerindeki denetimsizliğin geldiği boyutu da gösteriyor.  Milyonlarca liralık kamu kaynağı harcanarak yapılan (!) ve Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanındaki yolun kalitesiz hizmet, kalitesiz malzeme ve denetimsizlik nedeniyle 5 ay içinde kullanılamaz hale gelmesi konusunda şimdi beklenen yetkili kurumların hesap sorması ve birilerinin de hesap vermesi…
 
Malatya –Ankara Karayolu da Böyle Dökülüyordu
 
Milyonlarca lira harcanarak yapılan yolların birkaç geçmeden bozularak stabilize bir yola dönüşmesinin bir başka örneği geçtiğimiz sonbahar aylarında karayollarının Doğu-Batı hattındaki en önemli güzergahlarından biri olan Ankara –Malatya Karayolu’nun Darende-Setrek-Ulupınar arasında kalan 25 km’lik kısmında yaşanmıştı. Müteahhit firma tarafından bitirilip Karayollarına teslim edilen bölünmüş yolda oluşan çukur ve çökmeler sonucu, yolun 2 şeridi trafiğe kapatılmış, Karayolları ekipleri yolu düzeltmek için kış boyu çalışmalarını sürdürmüştü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız