SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yazık Oldu.. 1-0

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, "mutlak 3 puan" hedefiyle gittiği Orduspor deplasmanında uzatma süresinin son dakikasındaki kontraataktan yediği golle 1-0 mağlup oldu. Yaklaşık 600 civarında Malatyaspor taraftarının da izlediği karşılaşmada, Malatyaspor'un her iki yarıda birer topu direkten dönerken, 86. dakikada Turgay kaçırdığı rakibine faul yaptığı gerekçesiyle, Ordu'nun golünden sonra da Atilla Birlik daha önceki bir pozisyon için itirazlarını sürdürdüğünden dolayı kırmızı kart görürken, ev sahibi takımdan da Selçuk 89. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Bu arada, Teknik Direktör İsmail Kartal'ın oyunun ikinci yarısında yaptığı iki değişiklik ilginçti. Zaman zaman etkili oynayan Bülent Akın'ı, bugüne kadar oyuna katkı sağlayan futbolu görülmediği için eleştirilen Hakan Bayraktar'la değiştiren Kartal, Bülent Akın'ın tepkisiyle karşılaştı. Malatyaspor'un oyunun kilitlendiği dönemlerde, ayrıca duran toplardaki etkili ismi, bu maçta da kullandığı her top tehlike yaratan Serdar Samatyalı'nın yerine Aydın'ı oyuna alan Kartal'ın bu değişikliği de eleştiri konusu oldu. Maç sonrası, protokol tribünlerinde Malatyasporlu bir grup yöneticiyle Ordusporlu taraftarlar arasında gerginlik yaşandı. Bu arada, oyundan alınmasına tepki gösteren Bülent Akın'ın, maçtan sonra kafilenin otobüsüne binmeyip ayrı bir araçla staddan ayrılmak istediği, güçlükle ikna edildiği belirtilirken, kulüp başkanı Haşim Karadağ'ın da özellikle "yanlış" oyuncu değişikliklerine, kenar müdahalesinin yetersizliğine tepki gösterdiği, bir durum değerlendirmesi yapılacağını basın mensuplarına ifade ettiği bildirildi.

STAD: 19 Eylül

HAKEMLER: Aytekin Durmaz,Ali Saygın Ögel, Süleyman Özay, 4. hakem Serdar Karakaş,

ORDUSPOR: Serkan, Gökhan, İnanç (Dk. 78 Şenol Demirci), Fatih Şen, Cumhur, Selçuk, Hamza, Mehmet Öncan, Şadi, Aydın, Müslüm,

YEDEKLER: Yk. Necati, Şenol Demirci, Bülent, Erol, Sami, Gökhan Günay, Aytaç,

MALATYASPOR: Şenol, Serkan Bensol, Mehmet Budak, Turgay, Ramazan, Johanson, Serdar (Dk. 72 Aydın), Bülent Akın (Dk. 60 Hakan Bayraktar), Ulaç (Dk. 46 Taner), Atilla, Senkerik

YEDEKLER: Yk. Bora, İlhan, Taner, Hakan Bayraktar, Alper, Engin, Aydın.

GOL: Dk. 90+4 Şadi (Orduspor)

SARI KARTLAR: Dk. 17 Aydın, Dk. 25 Gökhan, Dk. 60 Selçuk, Dk. 78 Cumhur (Orduspor), Dk. 38 Ulaç, Dk. 76 Serkan, Dk. 83 Atilla (Malatyaspor)

KIRMIZI KARTLAR: Dk. 86 Turgay, Dk. 90+4 Atilla (Malatyaspor), Dk. 89 Selçuk (Orduspor)

2. dakikada Malatyaspor'un sol çaprazdan kazandığı serbest atışı Serdar kullandı. Kaleci yumrukla uzaklaştırdı.

3. dakikada Atilla'nın vuruşunu Ordu kalecisi kornerle önledi. Kornerden sonuç yok.

6. dakikada Orduspor'lu İnanç'ın vuruşunda Şenol topu ayaklarıyla kontrol etti.

8. dakikada Atilla ile verkaça giren Senkerik ofsaytta kalmasına rağmen topu ağlara gönderdi. Hakem açık ofsaytı belirledi.

11. dakikada Serkan ve Şenol arasındaki hatalı paslaşmada topu kapan Müslüm'ün sert şutunu kaleci kornere çeldi. Kornerden gelen topa Şadi'nin kafa vuruşunda, Şenol topu çizgi üzerinde kontrol etti.

18. dakikada Malatyaspor'un kazandığı serbest atışı Serdar kullandı. Gelen topa Mehmet Budak kafaya yükseldi, vuruşu aut.

29. dakikada Ordu atağında Mehmet Öncan'ın çaprazdan sert şutunu Ramazan göğsüyle karşılarken, Ordusporlulardan "elle müdahale" olduğu gerekçesiyle penaltı itirazı geldi.

30. dakikada Malatyaspor atağında Serdar'ın uzaktan sert şutu aut.

32. dakikada Malatyaspor'un sağdan kazandığı serbest atışta Serdar topu cezaalanına gönderdi. Senkerik'in topla buluştuğu anda elle müdahalesi olduğu gerekçesiyle hakem düdüğü çaldı.

36. dakikada Malatyaspor mutlak bir gol fırsatı yakaladı. Cezaalanına giren Serdar, kaleciyle karşı karşıya kaldı, geçti ve vurdu. Top direkten döndü.

38. dakikada Orduspor'un önceden sarı kartı olan oyuncusu Gökhan, Atilla'ya arkadan faul yaptı. Hakem bu pozisyonda faulu verip, ikinci sarı kartı göstermezken, atışı Serdar kullandı. Gelen topa Mehmet Budak yükselip kafayı vurdu. Kaleci topu almayı başardı.

44. dakikada Atilla, Ordu cezaalanına girdi, çok uygun durumda iken sert vurdu, aut.

4. hakem oynanmamış süre olarak 1 dakikayı işaret etti.

45+1. dakikada Turgay topu uzaklaştırdı bu pozisyon Malatyaspor atağı oldu. Topla buluşan Senkerik, Gökhan'ın önünden topu sürdü, cezaalanına girdi, şutu kaleciden döndü. Serdar karşıladı, bu futbolcunun sert vuruşu autla sonuçlandı.

İlk yarı 0-0 sona erdi.

Malatyaspor ikinci yarıya Ulaç'ın yerine Taner'i alarak oyuna başladı.

46. dakikada Malatyaspor'un Taner'e faul yapılması nedeniyle kazandığı serbest atışı Bülent Akın, Serdar'la paslaşarak kullandı. Topu yana süren Serdar'ın yerden sert şutu kalenin yanından aut.

49. dakikada Serdar'ın pasında topla cezaalanı çizgisi üzerinde buluşan Ramazan'ın sol çaprazdan vuruşu üstten aut.

52. dakikada Serkan'ın Ordu cezaalanına ortaladığı topa koşan Taner, dengesini kaybedip düşünce, defans tehlikeyi uzaklaştırdı.

54. dakikada soldan atak geliştirmek isteyen Bülent faulle durduruldu. Atışı Serdar kullandı. kalecinin hemen önünden gelen topa Taner ayak koydu, ancak top yine yan direkten döndü.

60. dakikada Malatyaspor'daki oyuncu değişikliği ilginç görüntülerin yaşanmasına yolaçtı. Bu dakikalarda etkili oynamakta olan Bülent Akın oyundan alınmak istemesine "iki ellerini havaya kaldırarak" tepki gösterirken, Bülent'in yerine Hakan Bayraktar oyuna dahil edildi.

68. dakikada Serdar soldan ortaladı. Atilla da hamle yaptı, ancak bu futbolcu vuramadığı gibi kaleci de kontrol edemeyince Cumhur topu kornere attı. Malatyaspor kornerden sonç alamadı.

70. dakikada Ordu atağında Fatih'in yerden surt şutu kalecide kaldı.

71. dakikada Malatyaspor atak geliştirdi. Sağdan Atilla ortaladı. Senkerik hamle yaptı, kaleciyle karşı karşıya iken kaleci ayakla müdahale edip topu taça gönderdi.

72. dakikada Malatyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal Serdar'ın yerine Aydın'ı oyuna aldı.

76. dakikada Ordu kalesine 25 metre mesafeden Hakan Bayraktar sert vurdu. Yatarak müdahale eden kaleci topu elinden kaçırdı, ancak Senkerik o tarafa hamle yapamayınca, kaleci ikinci müdahalede topu kazandı.

78. dakikada Aydın yerde kaldı. Ordu kalesini tam karşıdan gören yerde ve 25 metre mesafedeki bu atışı Atilla kullandı, top barajdan döndü.

80. dakikada gelişen Ordu atağında Cumhur'un sol çaprazdan gelen atışını Şenol tokatlayarak kornere çelerken bir süre sakatlık geçirdi. Gelen topu kaleci yumrukladı. Selçuk'un uzaktan sert şutu üstten aut.

84. dakikada Ordu yarı sahasını parselleyen Malatyaspor'un atağında, en son topu cezaalanı çizgisi önüne kadar taşıyan Aydın yerden vurdu. Kaleci topu almayı başardı.

86. dakikada Orduspor atağında orta alandan çıkan topa Şenol hamle yaptı. Turgay'ı geçerken kendini yerde buldu. Bu pozisyonda hakem Turgay'ı kırmızı kartla oyun dışı bırakırken, Ordu lehine serbest atışa hükmetti. Kaleye 25 metre mesafedeki bu atış defansa çarptı. Topla ofsayt pozisyonda buluşan Şenol, ağlara gönderdi, ancak hakem daha önceden ofsaytı belirlemişti.

89. dakikada Ramazan'ın soldan pas çıkardığı Atilla atak geliştirmek isterken, Selçuk'un müdahalesiyle kendini yerde buldu. Hakem Orduspor'lu Selçuk'a önce ikinci sarı kartı, sonra kırmızı kartı göstererek oyun dışında bıraktı.

4. hakem oynanmamış süre olarak 4 dakikayı gösterdi.

90+1 oynanırken, Ordu cezaalanına giren Atilla bir anda yere düştü. Malatyasporlu oyuncu penaltı beklerken, hakem bunu aldatmaya yönelik hareket olarak değerlendirdi ve Atilla'ya sarı kart gösterdi.

90+2'de Malatyaspor'un atağında kaleci son anda ayak koyup golü önledi.

90+3'de soldan ortalanan topa Atilla hamle yaptı, cezaalanının girişinde topu aşıramadı, ancak yere düştü. Bu pozisyon kaçarken, Malatyaspor'un penaltı beklentisine karşın hakem oyunu devam ettirdi.

Malatyasporluların bu pozisyona tepkisi devam ederken 90+4'de Orduspor kontraatak geliştirdi. Aydın topu Şenol'a aktardı, bu futbolcu kalenin sağındaki Şadi Çolak'ı gördü. Malatyaspor defansının bir türlü çıkaramadığı bu topu Şadi, Ramazan'ı da çalımladı ve sağ çaprazdan ağlara gönderdi:1-0

Hakeme itirazlar sürerken, Atilla da kırmızı kart gören ikinci Malatyaspor'lu oyuncu oldu.

Karşılaşma, ev sahibi Orduspor'un 1-0 galibiyetiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLAR: İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız