SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yazıklar Olsun! 1-0

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, "istikrarsız" futbol ve skorlarına bir yenisini de Eskişehir'de ekledi. Zirve mücadelesinde "final" niteliği taşıyan maçlarda hep kaybeden taraf olan, her hafta "önüne adeta zoraki gelen avantajları dezavantaja dönüştürebilen" Malatyaspor, Eskişehir'de de "sürpriz" yapmadı. Malatyaspor'un, oyunun kurulduğu orta saha bölgesindeki geniş bir alanda futbol oynama, dolayısıyla daha olgun ve etkili atak geliştirme şansı tanıdığı Eskişehirspor, oyuna girdikten birkaç dakika sonra gereksiz ve isabetsiz bir geri pas yapan Malatyaspor'lu Mehmet Albayrak'ın bu pasıyla başlayan atakta golü buldu. Maçta ev sahibi takımın bir topu direkten dönerken, Malatyaspor'un etkisiz, cılız atakları vardı. En önemli gol fırsatı, Taner'in kaleciyle karşı karşıya iken 1 metreden topu kaleciye nişanladığı pozisyondu. İlk yarıda rüzgarı arkasına alan Malatyaspor'un kalecisi Şenol, özellikle bu yarıda kendi cezaalanı içerisinde ve hemen önünde kazanılan atışlarda, direkt Eskişehir kalesine gönderdiği ve tamamı autla sonuçlanan toplarla, rakip kaleyi en çok yoklayan Malatyasporlu futbolcuydu! Malatyaspor'da Turgay, Mehmet Budak, Serdar ve Ramazan gayretli gözükürken, Serkan Bensol, Taner Demirbaş ve Hakan Bayraktar sahanın en kötüleri olarak göze battılar. Maçı yaklaşık 150 dolayında Malatyaspor taraftarı izledi.

STAD: Atatürk,

HAKEMLER: Halis Özkahya, Cem Satman, Ömer Faruk Yeşil, 4. Hakem Feridun Aktuğ Çıkrıkçı

ESKİŞEHİRSPOR: Zafer, Zafer Şahin, Birol, İshak (Dk. 89 Ramazan), Serkan Reçber (Dk. 83 Aydın), Turan, Bülent, Mehmet Türkmehmet (Dk. 63 Mustafa Sevgi), Mehmet Al, Akif, Koray,

YEDEKLER: Yk. Sinan, Aydın, Mustafa Aşan, Mustafa Sevgi, Ali, Ramazan.

MALATYASPOR: Şenol, Serkan, Mehmet Budak, Turgay, Ramazan, Serdar Samatyalı, Johanson, Atilla (Dk. 68 Engin), Hakan Bayraktar (Dk. 74 Bülent Akın), Senkerik (Dk. 63 Mehmet Albayrak), Taner,

YEDEKLER: Yk. Emrah, Bülent, Mehmet Albayrak, Engin, Aydın, Alper.

SARI KARTLAR: Mehmet Al (Eskişehir), Johanson, Serdar, Turgay (Malatya)

GOL: Dk. 69 Mehmet Al (Eskişehir)

3. dakikada Mehmet Türkmehmet'in soldan ortasına Eskişehirli oyuncudan önce müdahale edip yumruklayan kaleci Şenol, oyun sürerken başını tutarak yerde kıvranmaya başlayınca, topun sahibi Eskişehirli oyuncular taça attı. Kalecinin tedavisi yapıldı.

5. dakikada pas olarak gelen topu Malatyaspor defansı kaçırınca Eskişehirspor bir anda avantaj yakaladı. Cezaalanı dışına kadar çıkan kaleci Şenol, Eskişehirspor'lu oyuncudan önce topu taça vurdu, tehlikeyi önledi.

7. dakikada Eskişehir kontraatağını İshak sağdan sürdürdü. Yan hakemin ofsayt bayrağını farketmeyen hakem, bir süre sonra düdüğü çaldı. Şenol'un kullandığı atış, direkt auta çıktı.

13. dakikada Atilla'nın şık pasına Taner hamle yaptı, kaleciyi de geçtiği pozisyonda, hakem ofsayt gerekçesiyle pozisyonu durdurdu.

15. dakikada Eskişehir'in kazandığı atışı Birol kullandı. Malatyaspor defansından bir oyuncunun ters vuruşunda top kornere çıktı. Kornerden sonuç yok.

19. dakikada orta sahadan çıkan pasa Mehmet Al hamle yaptı ve kritik pozisyonda topla buluşmak üzereyken araya giren Mehmet Budak, topa ayak koydu ve kornere göndererek Malatyaspor'u rahatlattı. Korderden sonuç yok.

26. dakikada Malatyaspor mutlak bir gol fırsatından yararlanamadı. Senkerik'in ortaladığı topla sağ çaprazda buluşan Serdar Samatyalı'nın sert şutunu karşılayan kaleci elinden kaçırdı. Hemen önündeki Taner 1 metreden vurdu, ancak kaleciden döndü. Defansın çıkarmakta zorlandığı topa son olarak Atilla vurdu. Defansa çarpan top kornere çıktı. Kornerden sonuç yok.

31. dakikada orta sahadan çıkan top Eskişehirli oyuncudan sekince, hemen yanındaki Taner, ceza sahası çizgisinin üzerinden dönerek vurdu. Kaleci yerden gelen topu yatarak aldı.

36. dakikada Senkerik'in çıkardığı topla cezaalanı çizgisi üzerinde buluşan Taner topu kaleye göndermek isterken, Zafer Şahin'in arkadan müdahalesiyle kendini yerde buldu. Hakem bu pozisyonda oyunu devam ettirdi, Eskişehir defansı tehlikeyi uzaklaştırdı.

Hakem ilk yarıda oynanmamış süre olarak 2 dakikayı işaret etti.

İlk yarı 0-0 bitti.

49. dakikada orta sahaya yakın bölgede Serkan Reçber'e yapılan faul nedeniyle verilen serbest atışı Birol kullandı. Malatya cezaalanına ortalanan topa 6 pas önünde kaleciden önce Mehmet Al hamle yaptı ve topa yükseklik kazandırıp kaleye göndermek istedi. Bu futbolcunun ayağının üstüyle dokunduğu top Şenol'u aştı, üst direkten döndü.

53. dakikada Senkerik cezaalanına ortalanan topu kontrol etmek isterken kaptırınca, Malatyaspor fırsattan yararlanamadı.

57. dakikada Malatyaspor atağında cezaalanının hemen girişinde Atilla'yı engellemek isteyen Zafer Şahin, önce tabanla topa müdahale etti, sonra yükselen top eline çarptı. Malatyaspor'un penaltı beklediği pozisyonda hakem, cezaalanının yarım metre içerisindeki noktadan çift vuruş kullandırdı. Serdar Samatyalı'nın Ramazan'a kısa pas olarak çıkardığı topa Ramazan vurdu, defanstan döndü.

63. dakikada Malatyaspor'da Senkerik'in Mehmet Albayrak, Eskişehirspor'da Mehmet Türkmehmet'in yerine Mustafa Sevgi oyuna dahil oldular.

67. dakikada cezaalanında Taner Mehmet Albayrak anlaşmazlığı Malatyaspor'un önemli bir gol pozisyonundan yararlanamamasına yolaçtı.

68. dakikada Malatyaspor'da Atilla'nın yerine Engin oyuna dahil oldu.

69. dakikada Eskişehirspor, Mehmet Al'ın golüyle öne geçti. Mehmet Albayrak'ın orta sahaya yakın bir noktadan, Johanson'a atmak istediği, o da isabetsiz gönderdiği "gereksiz geri pas" Serkan Reçber'e geldi, bu futbolcudan da Mehmet Al'a gol pası oldu. Cezaalanına giren Mehmet Al, sağ çaprazdan Şenol'a rağmen şık bir vuruşla golü kaydetti: 1-0

73. dakikada garip bir olay yaşandı. Malatyaspor sağdan etkili bir atak geliştirmek isterken ve Serdar Samatyalı pas çıkarmak üzereyken, o sırada sahanın bir başka yerinde ayağına kramp giren Hakan Bayraktar'ın yerde yattığını görünce, topu taça vurdu ve hayli sinirlendi, Malatyaspor'un oluşmakta olan bir atağı da böylece bitti. Aynı dakikada, daha önce planlanan Hakan Bayraktar- Bülent Akın değişikliği yapıldı.

74. dakikada Mehmet Albayrak'ın cezaalanı içerisindeki pasına Bülent Akın sert vurdu. Kalecinin müdahale ettiği top yan ağlarda kaldı. Malatyaspor korner atışından yararlanamadı.

78, dakikada Eskişehir sahasından çıkan topa Turgay ve Mehmet Al birlikte koşarken, Malatyaspor yarı alanının ortalarına kadar çıkan kaleci Şenol kafayla topu Eskişehir sahasına gönderdi. Topu kapan Eskişehir kaptanı Serkan Reçber, Şenol'un kalesinde olmadığını görünce kaleye doğru uzun bir vuruş yaptı. Şenol, cezaalanında topu almayı başardı.

81. dakikada Serkan Bensol'un ortaladığı topa Mehmet Albayrak kafayla yere doğru vurdu. Defansa çarpan top korner. Gelen topa Taner'in kafa vuruşu kalecide kaldı.

90. dakikada kazanılan serbest vuruşu Bülent Akın kullandı. Defansa çarpan top korner. Kornerden sonuç yok.

Hakem oynanmamış süre olarak 4 dakikayı gösterdi.

Karşılaşma, 1-0 ev sahibi takımın üstünlüğüyle son buldu.

FOTO: İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız