SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yazıklar Olsun!.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:39:02
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Bu süreç, hem seçim süreci hem de 7 Haziran'dan sonrası bir şeyi gösterdi, Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin birleştirici gücü. Sadece Cumhuriyet Halk Partisi, bütün siyasi partilerle görüştü. Cumhuriyet Halk Partisi, anketler gösteriyor ki iktidarın ana gövdesi olacak" dedi. 

Ağbaba, CHP Malatya İl Teşkilatı'nda düzenlenen bayramlaşma programına katılarak, partililerle bayramlaştı.

Malatyalıların Kurban Bayramını kutlayan Ağbaba, "Hac'da 800'e yakın insan öldü. Ondan önce 100'ün üzerinde insan yine bir ihmalden dolayı ölmüştü. Maalesef İslam coğrafyası, Müslümanlar bu bayramı da acıyla kutluyorlar. Her yıl Mina'da şeytan taşlarken insanların ölmesi ve halen bununla ilgili tedbirin alınmaması da Suudi Arabistan'ın insanlara bakışını gösteriyor. Maalesef 100 yaşındaki bir kral için yas ilan ederler, 800'e yakın toplu bir katliam oluyor bununla ilgili bir açıklama yapmaktan aciz kalıyorlar. Hükümet, iktidar maalesef Müslümanlığı, İslam'ı sadece oylarını artırmak için kullanıyor. İslam coğrafyasında, Ortadoğu'da her gün kan akıyor, her gün yanı başımızda insanlar katlediliyor. Her gün belki de hiç görmediğimiz yeni yeni öldürme yöntemleriyle karşı karşıyayız. İnsanların ellerini ve ayaklarını bağlayıp, askıya alarak altına ateş yakarak katlediliyor. Bu coğrafyada farklı olan kim varsa yok edilmeye çalışılıyor. Başta kültürel değerlerimiz, insanlarımız katlediliyor. Ne için katlediliyor? Maalesef bizimde içinde bulunduğumuz hükümetin, maalesef Türkiye'yi yöneten hükümetin yanlış politikaları sonucunda insanlar katlediliyor" dedi.

"YAZIKLAR OLSUN SENİN UYGULADIĞIN DIŞ POLİTİKAYA"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Geçiş sürecinde Esed'li bir çözüm olabilir ama Suriye’nin geleceğinde Esed’in olması mümkün değil' sözlerini eleştiren Ağbaba, şunları söyledi: "Cumhurbaşkanı, 'Suriye'de, Esed'li bir çözümde olabilir' diyor. Onu dinleyen yandaş basın, onun şakşakçısı basın onu manşet yapıyor. Hiç kimse sormayı akıl edemiyor. Suriye'de yaklaşık 250 bin insan katledildi. Sen bu dönüşü yaptın ama olan 250 bin insana oldu. Orada akan her kanda senin parmağın var. Suriye'de izlemiş olduğun politika yanlıştı. Cumhuriyet Halk Partisi başından beri seni uyardı. Ama maalesef bugün karşımızda 250 bin ölen insan, 5 milyonun üzerinde göçmen, paramparça olmuş bir coğrafya var. Ve sen şimdi diyorsun ki, 'Esad'la süreç devam edebilir.' Yazıklar olsun senin uyguladığın dış politikaya, yazıklar olsun senin izlediğin politikaya."

"1 KASIM'DAN SONRA O SARAYDA OTURAMAYACAKSIN"

Ağbaba, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini ifade ederek, " Cumhurbaşkanı siyasetin göbeğinde. Zor bir dönem ve bayram süreci geçiriyoruz. Tek başına iktidar olamadığı için tekrar Türkiye'de kan akmaya başladı. İktidar olabilmek için her yolu deniyor. Sandıkların yerlerini değiştiriyor. Oy kullanılacak yerleri değiştiriyor. Ne yaparsan yap, geçmişte örnekleri görüldü. Mısır'da, başka ülkelerde diktatörlerin yaşadığı tüm ülkelerde görüldü. Senin net olarak gidişinin habercisi. Ne yaparsan yap, sandıkların yerini değiştir, insanlar üzerinde baskı kur, basın organlarını kapat, sadece bütün olanakları senin kendi ikbali, çocuklarının ikbali için kullan ama sonun belli 1 Kasım'da gideceksin. Cumhuriyet Halk Partisi var olduğu, bu ülkede siyaset yaptığı sürece senin o başkanlık emellerin yerine gelmeyecek. 1 Kasım'dan sonra o sarayda oturamayacaksın" şeklinde konuştu. 

"TÜRKİYE HER ANLAMDA HIZLI BİR KAOSA DOĞRU SÜRÜKLENİYOR"

Türkiye'de her anlamda bir istikrarsızlığın hakim olduğunu savunan Ağbaba, "Türkiye her anlamda hızlı bir kaosa doğru sürükleniyor. Bu süreç, hem seçim süreci hem de 7 Haziran'dan sonrası bir şeyi gösterdi, Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin birleştirici gücü. Sadece Cumhuriyet Halk Partisi, bütün siyasi partilerle görüştü. Cumhuriyet Halk Partisi, anketler gösteriyor ki iktidarın ana gövdesi olacak. Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidar olması hem ülkemize hem de bu coğrafyaya barış getirecek. Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olursa bilin ki, bu ülkeye barış, kardeşlik gelecek, sevgi hakim olacak. Bu seçim döneminde de mücadelemizi sürdüreceğiz. Malatya'ya ve Türkiye'ye kendimizi daha çok anlatacağız. Ve bu seçimlerde inanıyorum ki, geçtiğimiz seçimlerde Malatya'da halkımızda gördü, bizim partimize 2011'de oy verip, bu seçimde oy vermeyenlerde gördü ki, Malatya'da AKP'ye karşı mücadele edecek tek güç var Cumhuriyet Halk Partisi. Burada sadece Cumhuriyet Halk Partisi'nin milletvekili çıkarma şansı var. Vereceğiniz her oy, Cumhuriyet Halk Partisi'nin milletvekili sayısını artırıp, iktidar yapacaktır. Bizden gidecek her oyda, saraya, AKP'ye yarayacaktır. 

"CHP BÜYÜK BİR AİLE"

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise, Cumhuriyet Halk Partisi'nin büyük bir aile olduğunu ifade ederek, "Köklü bir aileyiz. Mustafa Kemal Atatürk'ten bugüne taşınan büyük bir aileyiz. Dolayısıyla bu aile, bugün kendi içerisinde aile fertleriyle hem de dostlarıyla bayramlaşıyor" dedi.

Kiraz, bayramı buruk kutladıklarını kaydederek, "Bayramı birçok şeyin gölgesinde yaşıyoruz. Terör olaylarının arttığı bir dönemde, şiddetin arttığı bir dönemde, kanın, gözyaşının ve huzursuz bir ortamın gölgesinde bu bayramı geçiriyoruz. Tabi bu bayramı daha huzurlu bir ortamda geçirebilirdik. Böyle bir fırsatımız vardı. Barış ortamında geçirebilirdik. Yoksulluğun geride bırakılması için adımların atıldığı bir dönemde geçirebilirdik. Emeklinin bir maaş ikramiye alarak, kurbanını rahatça kesebildiği, torunlarına rahatça harçlık verebildiği bir ortamda geçirebilirdik. Böyle bir fırsatımızda vardı ama maalesef bu fırsatlardan yoksun bir şekilde geçiriyoruz" ifadelerini kullandı. 

1 Kasım'da yeni bir seçime gideceklerini anımsatan Kiraz, bundan sonraki bayramların temenni ettikleri şekilde geçmesi için seçimin önemli olduğunu anlattı.

Kiraz, herkesin sürece destek vermesi gerektiğini kaydederek, daha iyi, mutlu, barış, kardeşlik içerisinde yaşamak, yoksulluğun olmadığı, herkesin geleceğe umutlu bakabilmesi için bayramlar geçirilmesi için sürecin önemli olduğuna dikkat çekti. 

"HEP BERABER GÜZEL VE HUZURLU GÜNLERE KAVUŞACAĞIZ"

CHP Malatya 2. Sıra Milletvekili Adayı Erdem Aslanoğlu da, Cumhuriyet Halk Partisi'nin nasıl bir parti olduğunu babası Mevlüt Aslanoğlu'nun vefatından sonra çok daha iyi anladığını belirtti.

Aslanoğlu, "Babam sizlerle çok bayram yaşadı burada. Bende 2-3 bayram burada bulundum. Şu kapının köşesinde izlerken hep nasıl bir aile olduğumuzu görüyordum. İnşallah hep beraber önümüzdeki bayrama partimizin iktidarında, Malatya'dan 2,3,4 milletvekili çıkarmış olarak, hep beraber güzel ve huzurlu günlere kavuşacağız" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız