SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yazın Bakalım!. Büyükşehir.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:24:29
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye’de 2004 yılında yapılan yerel yönetim reformu sonrasında ilk olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ‘İl Sınırında Büyükşehir Belediyesi’ uygulamasına geçen iki belediyeden biri olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde Malatya Belediyesi üst bürokratlarından oluşan bir heyeti ağırladı. 

Malatya Belediyesi’ heyetinin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni ziyareti, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sayfası ve facebook, twitter hesaplarında ‘Malatya’ya Büyükşehir Dersi’ başlığı ile kamuoyuna duyuruldu. 

3 Başkan Yardımcısı ve danışman ‘Büyükşehir Dersi’nde 

Malatya Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Ceyhan, Mehmet Mert, İsmail Nacar ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın Malatya’da kesilmedik ağaç bırakmaması ile ünlü danışmanı Zeki Sarılar geçtiğimiz günlerde Kocaeli’ne giderek 2004 yılından bu yana ‘İl Sınırında Büyükşehir Belediyesi’ uygulamasını yürüten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yazıcı ile görüştü.

Görüşme sırasında, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yazıcı, Malatya Belediyesi yöneticilerine Kocaeli BB’nin ‘İl Sınırında Büyükşehir’ deneyimi ve yeni büyükşehir belediyelerinde oluşturulacak daire başkanlıklarının çalışma prensipleri hakkında bilgi aktardı. 

‘Malatya’ya Büyükşehir dersi’ 

Malatya Belediyesi yöneticilerinin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek, büyükşehir uygulaması hakkında bilgi alması, Kocaeli BB’nin de, 30 Mart yerel seçimleri sonrasında fiilen büyükşehir belediyesi statüsünde çalışmaya başlayacak olan Malatya Belediyesi yöneticileri ile deneyimlerini paylaşması kurumlar arasındaki diyalogun normal bir sonucuydu. 

Ancak ilginç olan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Malatya heyetinin ziyaretini kamuoyuna duyurduğu haberin başlığıydı. Ziyaret, Kocaeli BB’nin internet sitesinde ve facebook, twitter hesaplarında futbol medyası söylemini andıran ‘Malatya’ya Büyükşehir Dersi’ başlığı ile verildi. Haberin devamında kullanılan ara başlıkta ise Malatya Belediyesi yöneticileri için ‘Öğrendiklerini Uygulayacaklar’ denilerek bir bakıma ev ödevi de verildiği ima edildi. 

Aslında, ziyarete ilişkin haberin eşliğinde yayınlanan fotoğraf Kocaeli BB’nin haberde kullandığı ‘Malatya’ya Büyükşehir Dersi’ başlığının çok da haksız olmadığını gösteriyor. 

Fotoğrafta, Kocaeli BB Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yazıcı makamında anlatıyor, Malatya Belediye Başkan Yardımcıları ve danışmanı ise (İlk fotoğrafta 1-Ahmet Ceyhan, 2- İsmail Nacar, 3- Zeki Sarılar, 4- Mehmet Mert) ellerinde defter-kalem not alıyorlar…

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinde ve belediyenin resmi sosyal medya hesaplarında (Facebook, twitter) Malatya Belediyesi yöneticilerinin Kocaeli BB’ne yaptığı ziyaret ve görüşmeye ilişkin sözkonusu haber şu şekilde yayınlandı: 

"MALATYA'YA BÜYÜKŞEHİR DERSİ 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İl Sınırında Büyükşehir tecrübelerini yeni büyükşehir olacak belediyelere aktarmaya devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Malatya Belediyesi’nin yöneticileri, Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yazıcı’dan uygulamalar hakkında bilgi aldı.

YAZICI’DAN BİLGİ ALDILAR

Ziyarette Malatya Belediyesi’nden başkan yardımcıları Ahmet Ceyhan, Mehmet Mert ve İsmail Nacar hazır bulundu. Genel Sekreter Yazıcı, kendisine bağlı bulunan Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, Fen İşleri Daire Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı ile Emlak İstimlak Daire Başkanlığı’nın çalışma prensipleri hakkında başkan yardımcılarına bilgi aktardı.

ÖĞRENDİKLERİNİ UYGULAYACAKLAR

Malatya Belediyesi Başkan Yardımcısı Ceyhan, “Yeni büyükşehir olan Malatya Belediyemiz için büyükşehrin kurulumuyla alakalı bilgi edinmeye geldik. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yöneticileri bize yakın ilgi gösteriyor, biz de verilen bilgilerden istifade ediyoruz. Bütün birimler hakkında bilgi aldıktan sonra Malatya’da uygulamaya çalışacağız” dedi."

FOTOĞRAFLAR: Malatya Belediyesi üst bürokratlarının aldıkları "Büyükşehir Dersi", Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesi, facebook ve twitter hesaplarında bu fotoğraflar ve haberle yeraldı.

HABER: Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız