SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yazın En Sıcak Günleri Geliyor

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye yağmurlu günlerin ardından sıcak bir haftaya
'merhaba' diyecek. Pazar gününden itibaren ülkenin tamamında yağışlar sona erecek. Önümüzdeki hafta yazın en sıcak günleri yaşanacak.

İki gündür devam eden yağışlar yerini yeniden sıcak ve güneşli günlere bırakıyor.

Marmara ve Batı Karadeniz'de sağanak yağış bir gün daha devam edecek. Pazar gününden itibaren ülkenin tamamında yağışlar sona erecek. Önümüzdeki 1 hafta boyunca Türkiye tam anlamıyla Temmuz sıcaklarını yaşayacak.

Bu geceden yarına kadar, yağmur Marmara Bölgesi'nde kuvvetli yağacak. Özellikle Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Yalova ve Sakarya boyunca sağanaklar zaman zaman kuvvetli olacak.

İstanbul'da bu gece de yağış sürecek ancak yarın sabah-öğle arası kuvvetli yağışlar görülecek. Yarın akşam yağış kesilecek ve İstanbul'da hava bir hafta güneşli ve sıcak geçecek.

Ankara yarın hafif yağmurlu, İzmir rüzgarlı ve biraz bulutlu. Her iki kent de hafta sonu 5 derece ısınacak. Adana'ya pazardan itibaren yazın en sıcak günleri geliyor.

İşte bölge bölge hava raporu: Marmara bu gece ve yarın yağışlı. Yarın sabah ve öğle saatlerinde yağmurun kuvveti daha fazla. Yarın akşamdan itibaren yağış Marmara'yı terk edecek ve yaz önümüzdeki hafta geri gelecek. 25 derecenin altına inen sıcaklık pazardan itibaren 10 derece artışla 35 dereceye dayanacak.

İç Anadolu'nun batı kesimleri 3-4 derece serinledi. Eskişehir, Ankara arası 1 gün daha bulutlu ve hafif yağmurlu. Pazardan itibaren sıcak hava dalgası geliyor.

Ege ve sahillerinde de 2-3 derecelik sıcaklık düşüşleri yaşandı. Ancak hafta sonu 5 derece artışla sıcaklık yüksek değerine geri dönecek. Salıdan itibaren ise sıcak hava dalgası geliyor. Ancak iki haftadır kıyılara sert esen karayel, bu hafta da serinlik verecek; nemi sahillerde yüzde 40'ın altında tutarak havanın bunaltmasını engelleyecek.

Akdeniz'de Ege'nin aksine nem lodosla yüzde 70'e ulaşacak. Pazardan itibaren Akdeniz ve Güneydoğu'ya yazın en sıcak günleri gelecek. Diyarbakır pazar güü 44 derece.

Doğu Anadolu yazı çok sıcak geçiriyor. Üstelik daha sıcak günler gelecek. Isı çarpmalarına dikkat edilmeli. Erzurum 35, Malatya 40 dereceye çıkıyor.

Batı Karadeniz çok serin ve yağmur kuvvetli ama yarın hafifleyecek. Pazar günü Bolu, Karabük, trabzon ve Rize dolaylarında yağmur sürebilir.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız