SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yazın Serinliği: Meyan Şerbeti

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:15:14
Yazın Serinliği: Meyan Şerbeti
A- A+ PAYLAŞ

Osmanlı döneminden beri tüketilen ve birçok hastalığa iyi geldiğine inanılan meyan şerbetine (Malatya'da halk arasındaki adıyla Biyam Suyu) kavurucu yaz sıcaklarında Malatyalıların ilgisi artıyor. 

Malatya’da hava sıcaklıklarının 40 dereceye yaklaştığı bu günlerde özellikle asitli ve sağlığa zararlı içeceklerden uzak durmak isteyenler sadece meyan bitkisinin suyundan elde edilen ve hiçbir katkı maddesi içermeyen meyan şerbetine ilgi gösteriyor.

Halk arasında meyan kola olarak bilinen ve milli içeceklerimiz arasında bulunan meyan şerbetinin ferahlatıcı etkisinden yararlanmak isteyenler soluğu 23 yıldır Malatya’da meyan şerbeti satarak geçimini sağlayan Abdullah ustanın yanında alıyor. Bu işi severek yaptığını ifade den Abdullah Bayrak, “Özellikle yaz günlerinde insanlar ilgi gösteriyor. Mideye, tansiyona, şeker ve bütün iç hastalıklara birebir iyi geliyor. Çok doğal bir şey hiçbir katkı maddesi yok. Günde 1-2 küp satıyoruz. İşimiz çok zor akşama kadar 40 kiloluk yükle ayakta bekliyoruz her adamın yapacağı iş değil” şeklinde konuştu.

Meyan şerbetini sıcak yaz günlerinde serinlemek amacıyla içen vatandaşlar ise şerbetin aynı zamanda birçok hastalığa iyi geldiğinin farkında olduklarını söyledi. Meyan şerbetinin doğal yollarla elde edildiğini ifade eden vatandaşlar şerbetin her gün en az bir bardak tüketilmesi gerektiğini belirtiyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız