SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yazmak Kayıt Altına Almaktır'

A- A+ PAYLAŞ

Zaman Gazetesi yazarı Mehmet Kamış, Kent Konseyi'nin "Malatya Yazıyor" kampanyası kapsamında bir konferans verdi.

Konferansa ilişkin basın bülteni şöyle:

"Malatya Kent Konseyi tarafından başlatılan 2011 Malatya Yazıyor kampanyası bütün hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde program çerçevesinde şimdiye kadar yapılan çalışmaların ele alındığı Malatya Yazıyor Gazetesi ile kamuoyunu bilgilendiren Malatya Kent Konseyi, yıl boyunca 16 farklı etkinlikle tertip edilecek olan programlardan biri olan “Yazmaya Dair” konulu konferans Halk Eğitim Salonunda yapıldı.

Zaman Gazetesi yazarı Mehmet Kamış’ın konuşmacı olarak katıldığı programa, Malatya Belediyesi Başkan Vekili Ertan Mumcu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er Baro Başkanı Eyüp Kutlubay, Malatya Belediyesi Kültür AŞ. Müdürü Murat Nalçacı, Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Özgür, Devlet Su İşleri (DSİ) Malatya Şube Müdürü Mehmet Albostan, Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar, Mahalle Muhtarları, Okul Müdürleri sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve davetliler katıldı.

Mumcu: Bu Kampanyayı Yürekten Destekliyoruz.
Programın açış konuşmasını yapan Malatya Belediyesi Başkan Vekili Ertan Mumcu, Malatya Kent Konseyinin 2011 Malatya Yazıyor Kampanyasını yürekten desteklediklerini, kamu kurum ve kuruluşlarının ve sivil toplum örgütlerinin bu kampanyayı desteklemelerinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.

Kamış: Tarih Yazmakla Başladı
Daha sonra konferansını sunmak üzere söz alan Zaman Gazetesi yazarı Mehmet Kamış, yazmanın söylediklerinin arkasında durmak olduğunu, tarihin yazmakla başladığını belirterek; “Yazmaya başlamazsak yaşadığınız kenti, hatıraları, yaşananları anlamanız mümkün değildir. Yazmak kayıt altına almaktır. Bugünü yarına aktarmaktır” dedi.

Bir duyguyu ifade etmenin en temel ihtiyacı yazmak olduğu vurgusu yapan Kamış, okumanın ve yazmanın berber geliştiğini belirterek “Okumadan, bilgilenmeden yazılamaz. Yazmanın çok bölümü vardır. Şiir yazmak, edebiyat yazmak, gazetecilik vb. Biz bugüne tanıklık ediyoruz, yazıyoruz. Bugünü ve elli yıl sonrasını da düşünerek yazıyoruz”dedi.

Programın sonunda güncel meselelerle ilgili gelen soruları cevaplayan Mehmet Kamış’a verdiği konferans vesilesi ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Kent Konseyi Genel Sekreterliğinden verilen bilgiye göre kampanya çerçevesinde Mart ayı içerisinde yazmayı teşvik etmek amaçlı ödüllü kompozisyon yarışması tertip edileceği aynı zamanda günlük tutma alışkanlığı kazandırmak amacıyla bazı pilot okullarda günlük dağıtılacağı belirtildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız