SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YDG-H Operasyonunda 8 Tutuklama

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması olan YDG-H'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 10 şüpheliden 8'i tutuklanarak, cezaevine gönderildi. 2 şüpheli adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması olan YDG-H (Yurtsever Devrimci Gençlik) içerisinde faaliyet gösteren şüphelilere yönelik olarak Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, 8 Mart'ta haklarında gözaltı kararı verilen 10 kişi, Malatya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonla yakalanıp, gözaltına alınmıştı.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekiplerince eş zamanlı operasyon kapsamında, YDG-H üyesi iddiasıyla gözaltına alınan 10 şüpheli, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. 10 şüpheliden 8'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 2 şüpheli adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Yürütülen soruşturmanın 11 şüpheliyi kapsadığı, 1 şüphelinin ise 29 Aralık 2015 tarihinde İnönü Üniversitesi kampusunda eylem esnasında polislere el yapımı patlayıcı atma suçundan tutuklanan M.D. adlı öğrenci olduğu öğrenildi. M.D. olay sonrası çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderilmişti.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • MURAT (8 yıl önce)
    Bu devletin karşısında olacaksın, terör eylemlerinde bulunacaksın, devlet seni alacak cezaevlerinde fakir fukaranın ayda bir bile görmediği yemekleri yedirecek, sana kişisel gelişimin için kurslar verecek, dil öğretecek, teknolojiyi kullandıracak, sağlığın için spor yaptıracak.... Olmaz kardeşim olmaz, bunları sınır dışı edeceksin, sürgüne göndereceksin. ülkeme girişini yasaklayacaksın..
    0
    0
    Yanıtla
  • Börteçin (8 yıl önce)MURAT isimli kullanıcı yorumuna
    Hislere tercüman olmuşsunuz Murat Bey; Ağzınıza sağlık; Memleket sevdalıları toprağın altında; hainler, yalancı cennetlerinde herdaim yaşamakta; Lakin ALLAH var; Gün Gelecek Bu hesap ödenecek iNSALLAH.
    0
    0
    Yanıtla