SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YDO'nun Temeli Atıldı

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi kampüsünde düzenlenen törenle yabancı dil hazırlık okulunun temeli atıldı.

Toplam 50 derslikli yabancı dil hazırlık okulunun temel atma törenine Rektör Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, rektör yardımcıları, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz ve öğretim üyeleri katıldı. Törende konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, yabancı dil ve bilgisayar kullanımının gelinen noktada çok önemli olduğunu belirterek, "Bugün, hangi okulu, hangi üniversiteyi bitirirseniz bitirin. Eğer yeterli derecede bilgisayar kullanamıyorsanız ve en az bir tane yabancı dil bilmiyorsanız, bu hayatta tutunabilme şansınız gerçekten az" diye konuştu.

İnönü Üniversitesi'nde Türkiye'nin en büyük internet merkezini kurduklarını ve önemli bir eksiklik olan yabancı dil hazırlık okulunun da temelinin atıldığını bildiren Prof. Dr. Hilmioğlu, her dönem 2 bin 500 öğrencinin yararlanacağı okulun 50 derslikli olacağını ve burada yaklaşık 80 okutmanın görevlendirileceğini söyledi.

Binanın Eylül 2008 yılında teslim edileceğini kaydeden Prof. Dr. Hilmioğlu, buranın 2008-2009 eğitim yılında hizmete gireceğini açıkladı. Okulun yaklaşık 3.5 milyon YTL tutarındaki yapım maliyetinin Turgut Özal Tıp Merkezi'nin kantinini kiralayan firma tarafından karşılanacağı belirtildi.

Rektör konuşmasında, okulun yapımına başlanması gerektiğini, ancak o dönem kantini işleten, kira süresi dolduktan sonra burayı terketmeyen ve mahkemelik olunan "bir şirket" yüzünden inşaata başlanmasının 1.5 yıl geciktiğini, 1.5 yıl önce, bu tesisi yapma taahhüdüyle yapılan kantin ihalesini alan şirketin, söz konusu davanın ardından işe başladığını kaydetti. Rektör, "3.5 yıl kadar önce hastanemizin altındaki üç birimi alarak 2 yıl boyunca orayı çalıştıran şirketin oradaki görevinin bitmesini müteakiben söylemesine rağmen bize açık şekilde oradan çıkmaması nedeniyle iş yargıya intikal etmiştir. Ve 1,5-2 yıllık bir gecikme olmuştur. Bunun sonucu da her yıl burada 2 bin 500 öğrencinin eğitim göreceği düşünülürse toplam 5 bin öğrencinin İngilizce eğitimi de sadece o söz konusu firmanın zamanında o birimleri terk etmemesi nedeniyle İngilizce öğrenimleri engel olmuştur. Bu tabi ki acı bir durum 5 bin öğrenci İngilizce eğitimi geç tahliye nedeniyle gerçekleşememiştir. Ancak bu yargı süreci aşıldıktan sonra tekrar bu ihaleyi 1,5 önce kazanan firmaya verildikten sonra bugün temeli atılıyor” diye konuştu.

İnönü Üniversitesinin rektörü, kadro ve ödenek sıkıntısına değinerek, “Üniversitelerin son zamanlarda içine düştüğü sıkıntıyı da hepiniz biliyorsunuz. Kadrolarını alamıyorlar. Sadece bu bizim üniversitemizle alakalı bir konu değil. Bütün üniversiteleri bağlayan bir konu. Çok ciddi kadro sıkıntı var. Ve yeni birimleri açamıyoruz. Kadro sıkıntısı ile ilgili çok fazla bir şey söylemeye gerek yok. Zaten ne olup bittiği nerdeyse yıllardan beri kamuoyunun gözü önünde cereyan ediyor. Ama bir başka konu üniversitelerin çok önemli oranda kaynaklarının kesilmesi. Bu çok önemli bir olay. Örneğin 2005 yılı içerisinde Turgut Özal Tıp Merkezine verilen ödenek 5 trilyon iken 2006 yılında verilen sıfır mertebesindedir. Yani şu düşünce hakim oldu devleti yönetenlerde; 'Biz size para vermiyoruz. Çok az veriyoruz siz ne yapıyorsanız yapın döner sermayeden harcayın paranızı.' Fakat döner sermaye gelirlerinde de çok çeşitli yapılan kısıtlamalar ve düzenlemeler ve vergilerdeki artmalarda son 3,5 yıl içerinde döner sermaye gelirlerinin bütün üniversite hastanelerine yüzde 55 oranında azalma oldu. Şimdi böyle olunca tabi döner sermayeden de yatırım imkanı kalmadı. Devlet zaten yeteri kadar para vermiyor. Bütün üniversiteler bu durumda ve üniversite yönetimleri olarak bu kötü durumun üstesinden gelmeye çalışıyoruz.” dedi.

Rektörün konuşmasında, "bir şirket" diye bahsettiği şirket Malatyaspor Sportif A.Ş. Rektörle Malatyaspor'un eski başkanı Hikmet Tanrıverdi arasında, bu kantin ihalesi ile ilgili çıkan anlaşmazlık konusunda "ciddi" tartışmalar yaşanmış, geçtiğimiz günlerde bu konudaki görüşlerini, Malatyaspor'un yeni başkanı ve yöneticilerine kendi açısından yansıtan ve eski başkan Tanrıverdi ile ilgili ciddi ithamlarda bulunan rektörü, "aynı ağırlıkta" yanıtlayan Tanrıverdi ayrıca mahkemeye başvuracağını açıklamıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız