SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YEDAŞ Çalık'ta

A- A+ PAYLAŞ

Enerji, telekom, finans, inşaat, tekstil, medya ve maden sektörlerinde yaklaşık 20 bin çalışanıyla faaliyetlerini sürdüren Çalık Holding ailesine, dev bir şirket daha katıldı. Samsun, Amasya, Çorum, Ordu ve Sinop'u kapsayan bölgede 1 milyon 470 bin aboneye hizmet veren Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ), Kasım 2009'daki özelleştirme ihalesini 441 milyon 500 bin dolarlık bedelle kazanan Çalık Holding kuruluşu Çalık Enerji'nin yönetimine geçti.

Yaklaşık 700 çalışanı bulunan YEDAŞ'ın nihai devir teslim töreni, 30 Aralık 2010 günü Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katılımıyla gerçekleşti. Rixos Grand Ankara Otel'de düzenlenen törende devir sözleşmesi Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ve Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu tarafından imzalandı. Törene Çalık Holding CEO'su Berat Albayrak, Çalık Enerji Genel Müdürü Osman Saim Dinç'in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

YEDAŞ'ın Çalık Holding Grubu'na katılmasından memnuniyet duyduklarını belirten Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, "YEDAŞ'a büyük önem veriyoruz. Bu güzide kurumun Çalık Holding'e dahil edilmesini bir sosyal sorumluluk olarak değerlendiriyorum; hedefimiz, bölge halkına en iyi ve en kaliteli hizmeti sunmaktır. Grubumuz, YEDAŞ çalışanları ile bu bölgede yeni bir başarı hikâyesine imza atacaktır." dedi.

İhale sonrası geçen bir senelik süreçte Çalık Grubu çalışanlarının devir sürecinde yoğun mesai harcadıklarını ve başarılı bir ekip çalışması sergilediklerini söyleyen Çalık Holding CEO'su Berat Albayrak "YEDAŞ'da yeni bir dönem başlıyor. Bu kuruma emek veren değerli YEDAŞ çalışanları artık 20 bin kişilik büyük bir ailenin üyesi oluyor. Bu birliktelikten doğan sinerji ile YEDAŞ'ın Türkiye çapında iyi bir konuma geleceğine inanıyorum. Bugüne kadar enerji dağıtım sektöründe sergilediğimiz başarılı performansı burada da devam ettireceğiz." dedi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız