SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yedek Pist İhalesi Mart'ta

A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya milletvekili Öznur Çalık, Malatya Havaalanı yedek pisti ihalesinin muhtemelen 27 Mart 2008 tarihinde yapılacağını bildirdi.

AKP Milletvekili Çalık, danışmanı Fethi Eyüboğlu tarafından Malatya'daki basın kuruluşlarına gönderilen yazılı açıklamasında konuya ilişkin şunları söyledi:

"Malatya Hava Meydanımız Sivil-Asker müşterek kullanılan bir havaalanıdır.

Meydanımızın mevcut pistinin 2007 yılında Hava Kuvvetleri Komutanlığınca bakım –onarıma alınması planlanmış, bu nedenle 2008 yılında sivil hava trafiğine kapanması gündeme gelmiştir.

Malatya ilimizin gelişen turizm potansiyeli ve şehir ekonomisine katkıları göz önüne alındığında, uzun süre kapanacak olan Havaalanımızın, ilimizi olumsuz yönde etkileyeceğini düşünerek Ulaştırma Bakanımız ve DHMİ Genel Müdürümüze konuyu iletip çözümü yönünde destek ve gayret göstermelerini istedik.

Bunun üzerine, DHMİ Genel Müdürlüğü de, pistin kapatılmasının yaratacağı sıkıntıları göz önüne alarak, piste paralel taksi yolunun emergency pist standartlarına yükseltilmesi için projesini hazırlamış ve bu yatırım gerçekleştikten sonra, ana pistin Hava Kuvvetleri Komutanlığınca onarıma alınması yönünde teklifini sunmuştur.

Bu husus Hava Kuvvetleri Komutanlığınca uygun görülmüş ve iki kuruluş arasında protokol imzalanmıştır.

DHMİ Genel Müdürlüğümüz; 2008 yılı yatırım Programına, söz konusu işi kendi kaynaklarından karşılamak üzere dâhil etmiştir.

Bu meydanda, DHMİ Genel Müdürlüğü; yöremizin ileriye dönük ihtiyaçlarınıda dikkate alarak, yapılacak olan yolun büyük gövdeli uçaklarında inişine imkân verecek şekilde yapılmasını kararlaştırmıştır.

Genel Müdürlüğün tarafıma ilettiği bilgiye göre İhalenin muhtemel takvimi;

14.02.2008 İhale İlanı
27.03.2008 İhale Tarihi
30.05.2008 Sözleşme Tarihi.

Malatya’mıza hayırlı olması dileklerimle Kamuoyunun bilgisine sunulur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız