SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yedek Şoför Saldırıyı Anlattı

A- A+ PAYLAŞ

Tunceli'de karakola düzenlenen tankerli saldırıda sağ kurtulan 2. şoför Erkan Eser (fotoğraftaki), tankeri 5 teröristin durdurduğunu belirterek, "Beni ve şoför arkadaşımı indirdikten sonra tankere gizlice bomba yerleştirmişler. Arkadaşımla geri gönderdikleri tankeri karakolun önünde uzaktan kumandayla havaya uçurmuşlar" dedi.

Adana'dan Tunceli'nin Ovacık ilçesindeki akaryakıt istasyonuna yakıt götüren 34 AV 6483 plakalı tanker, dün akşam saatlerinde Tunceli'nin Bali Deresi mevkiinde 5 PKK'lı terörist tarafından durduruldu. Kamyon şoförü Hüseyin Tamer(32) ile yedek şoför Erkan Eser'i (32) araçtan indiren teröristler, tankerin çeşitli yerlerine çok miktarda patlayıcı yerleştirdi. Teröristler tanker şoförü Hüseyin Tamer'i araca bindirip geri gönderirken, Erkan Eser'i ise yanlarında tuttu. Tanker karakolun yanından geçerken uzaktan kumanda ile patlatıldı. Teröristler 15 dakika sonra ise Erkan Eser'i serbest bıraktı.

Saldırıda ölen arkadaşının cenazesini Malatya Adli Tıp Kurumu'ndan almaya gelen Erkan Eser, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "1'i kadın 5 kişilik bir gruptu. Önümüzü kesip bizi bir patika yola götürdüler. Daha sonra bizi arabadan indirip uzaklaştırdılar. Biz tankeri göremiyorduk. Yaklaşık 2, 2.5 saat içerisinde tankere bombaları yerleştirmişler. Bizi de bu maksatla oyalamışlar. Hüseyin'i gönderdikten 15 dakika sonra beni gönderdiler. Yaklaşık 15-20 kilometre yürüdüm Munzur Deresi'nin kenarında. Amaçları beni askere vurdurtmaktı" dedi.

Erkan Eser'in ağabeyi Süleyman Eser, olayda şoförlerin kimliklerinin alınmasını, "Eğer her ikisi de ölseydi üzerlerinden kimlik çıkmayacaktı. Onlara terörist dedirteceklerdi" ifadesini kaydetti.

Tankerli saldırının ardından yanarak ölen tanker şoförü Hüseyin Tamer'in cenazesi Adana'dan gelen ailesine teslim edildi. Adanalı ailenin yanlarında Türk bayrağı da getirdikleri görüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız