SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yedi Hilal'den Yer Sofrasında İftar

0
Güncellendi - 2018-05-21 22:42:22
Yedi Hilal'den Yer Sofrasında İftar
A- A+ PAYLAŞ

 Yedi Hilal Derneği Malatya Şubesi, Medine usulü geleneksel yer sofrası iftarını Söğütlü Cami avlusuna kurdu.  Çok sayıda vatandaşın katıldığı iftar programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Duaların ardından Ezan okunmasıyla birlikte iftarlar açıldı.

Yedi Hilal Derneği’nin iftar programına İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Yeşilyurt Devlet Hastanesi Başhekimi Erhan Berk, Memur-Sen İl Başkanı Kerem Yıldırım, 7 Hilal Malatya Şube Başkanı Behcet Bakır, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İftar sofrasında selamlama konuşması yapan Yedi Hilal Derneği Malatya Şube Başkanı Behçet Bakır, “Lüks ortam ve sofralarda iftar açmak yerine cami avlularında vatandaşlarla birlikte Medine usulü yer sofrasında tüm Müslüman kardeşlerimizle kaynaşmak istiyoruz” dedi.  İftar programının bu yıl ikincisini gerçekleştirdiklerini hatırlatan Bakır, “Geçen yıl da bu organizasyonun birincisini gerçekleştirdik. Aslında Yeni Cami’nin avlusunda yapıyorduk. Ancak ani yağış nedeniyle programımızı Söğütlü Cami’nin avlusuna kaydırmak zorunda kaldık. Yaklaşık 300 kişilik bir davet listemiz var. Türkiye’de yaklaşık 50 şubemiz var. Bu organizasyonu yapan tüm şubelerimiz cami avlusunda iftar programı yapıyoruz. Soframızda bizi yalnız bırakmayan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız