SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yegane Adres Sandık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:55:27
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkci, İl Başkan Yardımcısı Eyüp Sağlam, Gürbüz İsmet Yılmaz, Mahmut Üner Özer, Murat Turgut ve Selim Çağlar ile beraber Şeker-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat’ı makamında  ziyaret etti. Tüfenkçi, son olaylarla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

İl Başkanı Av. Tüfenkci, konuşmasında Şeker Fabrikaları’nın özelleştirilmesine değinerek Malatya Şeker-İş’in diğer illerdekinden farklı olduğunu belirtti. 

‘’Nuri Başkan duruşuyla ve Malatya’yı ve sektörü yakından tanıması ile diğer şube başkanlarından farklılık oluşturduğunu düşünüyorum. 

Türkiye’de Şeker Fabrikaları’nın özelleştirilmesi ve uygulanması kararı AK Parti’den önce alınan bir karardı. Malatya’da bu özelleştirme kapsamına girdiğinde biz görüşümüzü dile getirmekten çekinmedik. Tabi Malatya Şeker-İş’te konu gündemine geldiğinde, kamuoyuna yansıtılışı ve takibi noktasında diğer illerden faklı olduğunu göstermiştir. Nihayetinde bizlerin ve vekillerimizin, son dönemde de diğer illerin vekillerinin gayretiyle bu süreç iptal edildi. Şuanda da çalışmalarımız ve takibimiz devam etmektedir. Umarım hayırlı bir netice alırız. 

Türkiye son zamanlarda çok önemli bir süreçten geçmektedir. Özellikle çözüm süreci ile beraber Türkiye adeta baharı yaşamaktaydı. Vatandaş gelecekten çok daha umutluydu ve Türkiye ekonomik anlamda yeni yatırımlara, yeni sıçramalara yelken açmıştı. Ancak bunu hazmedemeyen bazı çevreler önce DHKP-C’yi ön plana çıkarmaya başladılar. Devlet bunun üzerine ciddi şekilde gitti ve bu kirli plana müsaade etmeyince bu kez de Türkiye’nin gelişimini engelleyecek, istikrarını bozacak ve küresel anlamda Türkiye’nin imajına negatif etki yapacak bir takım kirli senaryolar ile ortaya çıktılar. 

Biz demokratik protestolardan hiçbir zaman çekinmedik. Aksine hukuksal anlamda yapılan tüm protestoları, hak aramaları destekliyoruz, insanların sorgulamasını, eleştirebilmesini destekliyoruz ve her bireyin kendi özel yaşam alanına ve felsefesine müdahale edilen her türlü girişime karşı çıkmasının doğru olduğuna inanıyoruz. AK Parti’nin kuruluş felsefesi de budur zaten. Türkiye’de tüm bu saydıklarım yapılmadığı için, buna müsaade edilmediği için bugün AK Parti vardır. Şuanda kim bunun aksini söylüyorsa bir İl Başkanı olarak, avukat olarak her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek isterim. Yine her türlü yasal ve hukuki protestoyu demokratik hak olarak görürüz. 

Ancak şuanda hiç tasvip etmediğimiz ve Türkiye’nin hayrına görmediğimiz bir takım gösteriler yapılmaktadır. Özellikle insanların mallarına zarar verilmesi, kamu mallarına zarar verilmesi, iş yerlerinin, bankaların özellikle seçilerek tahrip edilmesi çok tehlikeli bir girişimdir. Bunu da hiçbir zaman tasvip etmediğimizi ve doğru bulmadığımızı belirtmek isterim. 

AK Parti Başkanlıkları’nın yakılmasıyla AK Parti zarar görmez. Milletin kurduğu AK Parti’ye yine millet sonuna kadar sahip çıkacaktır, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ancak bu durumda kaybeden Türkiye oluyor, Türkiye vatandaşları oluyor. 

Türkiye ekonomisi bu durumdan büyük zarar görmektedir. Bu yıl turizm gelirlerinde yüzde 22 artış beklenirken şu adan bir çok insan rezervasyonlarını iptal etmiştir. Bu durumda faiz lobileri gibi kargaşadan medet uman kimi çevreler bulunmaktadır. 

Biz siyaset yapan insanlar her zaman milletin sağ duyusuna inanmak ve güvenmek durumundayız. Demokratik hak arama yolunun yegane adresinin de sandık olduğunu belirtmek gerekir. ’’ ifadelerini kullandı.  

Şeker-İş Malatya Şube Başkanı Nuri Murat ise konuşmasında, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek şu ifadeleri kullandı ; ‘’Sayın Başkan’a ve beraberindeki heyete hayırlı olsun ziyareti için şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. 

Uzun zamandır özelleştirmeden dolayı sorunlar, sıkıntılar yaşıyoruz. Ancak 81 il başkanları içerisinde Başkanımızın göstermiş olduğu özveri ve duyarlılık takdire şayandır. Bu kurumda ekmek yiyen tüm çalışanlar ve Şeker-İş camiası adına Sayın Başkan’a çok teşekkür ediyorum. Özelleştirme Yüksek Kurulu kararı açıkladığında Sayın Başkan, ‘Bu kararda hukuki boşluklar ve bu bizi vicdani olarak rahatsız ediyor’ demesi gerçekten bizler için çok önemliydi’’ dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız