SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yemek Kitabıyla Karıştırıyor!'

A- A+ PAYLAŞ

Hatay ve Adana'da halka hitabeden AKP genel başkanı ve Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Malatya'da anayasa değişikliğinin kayısıya çare olacağını söylediğini öne sürdü ve "Yahu kayısı için anayasada madde düzenlemesi yapılıyor mu?"dedi.

Erdoğan, Hatay'da şöyle konuştu:

"Darbe anayasasına hiçbir zaman evet demedik, demeyeceğiz. TBMM'de bu tavrı ortaya koyanlar 12 Eylül'de benim milletimden gereken cevabı alacak. Bunların kafası karışık. CHP Genel Başkanı Malatya'da gidiyor. Ne diyor biliyor musun? Anayasa değişikliği kayısıya çare olacak mı diyor? Yahu kayısı için anayasada madde düzenlemesi yapılıyor mu? Yahu böyle bir siyasi lider olur mu? Ordu'ya gidiyor Anayasa değişikliği fındığa çare olacak mı diyor. Size bir şey söyleyeyim. Yarın öbür gün buraya gelip bu değişiklik Hatay künefesine çare olacak mı der. Yahu böyle bir liderlik olur mu? Sen ne anlarsın Hatay'ın künefesinden. Çünkü bunlar anayasa metni ile yemek kitabını birbirine karıştırıyor"

Adana'da da konuşan ve burada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun anayasa paketine ilişkin konuşmalarını bir kez daha eleştiren Erdoğan, "Malatya'da CHP'nin Genel Başkanı anayasa kayısı sorununa çare olacak mı, Ordu'da fındık soruna çare olacak mı diye soruyor. Yarın Adana'ya gelip size anayasa Adana kebabına çare olacak mı diye sorabilir. Bu beyefendiler anayasa metni ile coğrafya ders kitabı arasındaki farkı bilmiyorlar. Önlerine anayasa metni ile yemek kitabını koyun. İkisini birbirine karıştırırlar. Bunların eski genel başkanı da sabah bir türlü, öğleden sonra başka türlü konuşuyordu. Şimdiki genel başkanı da aynı. Kalkmış bize birileri ile iş birliği yapmakla suçluyorlar. Yahu siz muhalefette olduğunuz müddetçe başkası ile iş birliğine ne ihtiyaç var. Bizim milletle iş birliğimiz yeter. Siyaset dürüstlük, tutarlılık, samimiyet ister, bu iftiralar bir partinin genel başkanına yakışıyor mu? Benim milletim CHP'ye bugüne kadar tek başına iktidar verdi mi? Vermedi. Gene vermez. Dürüst ol dürüst" çağrısında bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız