SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yemek Kültürü Tanıtılmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:48:58
A- A+ PAYLAŞ
İstanbul’daki Malatya Tanıtım Günlerine Malatya Yemek Kültürü Fotoğraf Sergisi ilgi görüyor. Ziyaretçiler bugün unutulmuş olan çok sayıdaki Malatya yemeklerini tanıma fırsatı buluyor. 
 
Malatya Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç, tarafından baskı aşamasına getirilmiş olan Malatya Yemek Kültürü kitabında yer alan yöresel yemekler, fotoğraf sergisi ile tanıtılmaya ve hatırlatılmaya çalışılıyor. İstanbul Eyüp’deki Feshane’de devam eden Malatya Tanıtım Günlerine gelen ziyaretçiler, Malatya Yemek Kültürü Fotoğraf Sergisine yoğun ilgi gösterirken hem unutulan yemekleri hatırlıyor, hem de damak tadına seyir yolculuğu yapıyor.
 
Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç, “Malatya Tanıtım Günlerine Malatya Valiliği olarak daha önceden başlattığımız, Yemek Kültürü Kitabından derlemiş olduğumuz fotoğrafları İstanbul’da sergiliyoruz. Malatya yemek kültürü gerçekten tanıtıma muhtaç. Anlatıma muhtaç. Çeşit itibariyle de zengin bir mutfağa sahiptir. Yaklaşık 2 gündür burada gördüğümüz olay şu ki, gerçekten izleyenlerin görenlerin, fotoğraflara bakanların Malatya Mutfağı karşısın da bu kadar çeşit karşısın da hayretlerini gizleyemediklerini görmekteyiz. Malatya Mutfağını daha gelecek nesillere aktarmak ve özellikle de turizmin bir kolu olan Gurme Turizmi yemek kültürü ile ilgilenen kişileri Malatya’ya getirmek için bu sergilerin sık sık yenilenmesi. Hatta fotoğraf sergisinin yanın da. Görsel olarak Malatya Yemek Kültürünü bura da icra etmek, dağıtmak gerekiyor. Yakın zaman da Malatya’da turizm hareketliliği içinde, bu sergiden sonra ve yakında piyasaya çıkacak olan Malatya Yemek Kültürü K,tabı sayesin de insanlar Ankara, İstanbul veya değişik şehirlerden Malatya’ya yemek için gelecekler, Malatya yemeğini araştırmak için gelecekler. Malatya yemekleri içindeki malzemelerden almak ve tatmak için gelecekler. Bu şekilde Malatya Yemek Kültürünü turizmin bir kolu olan Gurme Turizmi ile birleştireceğiz. Özellikle Malatya’dan çıkarak İstanbul’a yerleşmiş olan belli yaşın üzerindeki ziyaretçilerimizin sergiyi gezerken, Malatya’nın birçok yemeklerinden haberinin olmadığını görmekteyiz. Bilinen klasik yemeklerimizin haricinde bir çok yemeğin genç ve orta kuşak tarafından bilinmediğini görmekteyiz. Yakında çıkacak olan kitap veya bu tür sergilerle, tanıtım faaliyetleri ile Malatya Yemek Kültürünün gelecek nesillere aktarılmasını amaçlamış bulunmaktayız” dedi. Bu arada, gelen çok sayıda ziyaretçinin Malatya yemeklerinin tarifini sorduğu görülürken, birçok ziyaretçi ise bazı yemekleri artık yapılmadığı için uzun yıllardan beri tatmadıklarını ifade ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız