SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yemek ve Tatlı Yarışması

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yöresel yemek ve tatlı yarışması düzenlendi. 120 kişinin katıldığı yarışmada, jüri üyeleri puan vermekte oldukça zorlandı.

Altın Kayısı Oteli'nde, Yerel Gündem 21, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Tüm Aşçılar Federasyonu (TAF) tarafından düzenlenen yarışma büyük ilgi gördü. 70 yemek ve 50 tatlının katıldığı yarışmada, jüri başkanlığını TAF Genel Başkanı Yalçın Manav yaptı. Yarışmada bir birinden lezzetli yemek ve tatlılar, jüri üyelerini puan vermede oldukça zorladı. Yarışma sonunda Malatya Müzisyen Eğitimciler Derneği konser verdi.

YÖRESEL YEMEK VE TATLI YARIŞMASINDA DERECE ALANLAR

Yöresel Yemek:

Yöresel yemek dalında 1.olan aday Yasemin Havlucu Kaburga Dolması yemeğiyle, gremsıye ödülünü ve Altın Madalya

Yöresel yemek dalında 2.olan aday Asiye Öymen Kömbe yemeğiyle, cumhuriyet altını ödülünü ve Gümüş Madalya

Yöresel yemek dalında 3.olan aday Ayşe Diltemiz ayva yaprağından etli sarma yemeğiyle yarım altın ve Bronz Madalya

Jüri özel ödülüne ise Zeynep Berktaş Kaburga Dolması yemeğiyle seçildi.

Mansiyonlar:

Müzeyyen Atalan –Kiraz yaprağından sulu köfte
Nasime Düz-Kiraz Yaprağından sulu köfte
Yasemin Tütüncü-Mahirli köfte
Gülnur Şahingil-Çıtma köfte
Şadiye Uğur-Karın Bumbar Dolması
Resmiye Akın-Kiraz Yaprağından Sulu Köfte
Fadime Gürer-Pıt Pıt Pilavı

Yöresel Tatlı:

Yöresel tatlı dalında 1.olan aday Songül Güler Kayısı Tatlısı ile gremsiye altın ödülünü ve Altın Madalya

Yöresel tatlı dalında 2.olan aday İmral Bilenler Çubuk Sarma tatlısı ile Cumhuriyet altını ödülü ve Gümüş Madalya

Yöresel tatlı dalında 3.olan aday Fatma Keskinkılıç Kayısı Baklavası Tatlısı ile yarım altın ve Bronz Madalya

Jüri özel ödülüne ise Ayten Okutan irmik Tatlısı ile seçildi.

Mansiyonlar:
Sündüz Deniz-Portakallı Revani
Nilgün Yüzer-Kayısı Tatlısı
Aysel Tunç-Pekmezli Un helvası
Elif Erdurak-Sütlü Meyveli Tatlı
Perihan Konan-Kayısı Tatlısı

Yarışmada birincilere altın, ikincilere gümüş ve üçüncülere bronz madalya, yemek kitabı ile değişik mutfak eşyaları verildi.

Ödülleri, Vali Halil İbrahim Daşöz ve eşi Nilgün Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın ve eşi Nurten Akın, Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, TAF Başkanı Yalçın Manav , Emniyet Müdür Yardımcısı Fatma Dağdelen, Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Baysal, Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi Başkanı Aysel Çelikyay verdi.

Yapılan protokol konuşmalarında, Malatya mutfağını tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için böyle organizasyonların önemi anlatılıp, yarışmaya sponsor olan firmalara teşekkür edildi.

Malatya'nın yöresel yemeklerinin, özellikle sarma ve köftesinin meşhur olduğu ancak yöresel yemekleri olan lokanta ve otellerin olmadığına değinilen konuşmalarda, Malatya'da her yıl yöresel yemek ve tatlı festivali düzenlenmesi temennisinde de bulunuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız