SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yemek Yarışması Yapıldı

A- A+ PAYLAŞ

Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Özel İdare İş Merkezinde Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kadın Girişimciler Derneği tarafından ortaklaşa bir yemek yarışması düzenlendi. 33 yarışmacının katıldığı organizasyonda toplam 40 yemek yarıştı.

Yarışmada ilk sırayı Zuhal Dişer’in yaptığı erik ekşili kabak dolması kazandı. Gülendam Akkol’un kiraz yaprağı köftesi ikinci, Yıldız Topar’ın mahir çorbası üçüncü oldu. İlk üçe giren yarışmacılardan birinciye yarım altın, diğerlerine çeyrek altın ile ödüllendirildi.

Yarışmada dördüncülüğü Ayşegül Turan (ıspanaklı tarhana çorbası), beşinciliği Hatice Oyan (mercimekli köfte), altıncılığı Sahire Irmak (kiraz yaprağı köftesi) ile Zühal Dişer (yarmalı etli pilav) ile aldı. 4,5 ve 6. sırayı alan yarışmacılara Anemon Oteli’nce 1 yıllık abonelik hediye edildi.

Yarışmada jüri üyeliklerini Sarı Kurdela Lokantasından Şevket Salik, Anemon Oteli Müdürü Eşref Dinçer, Altınyunus Lokantası Müdürü Cemal Uruk, Lokantacılar Odası Başkanı Zeki Tuna, Tarım İl Müdürlüğü Gıda Mühendisi Selma Öztürk, Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi meslek dersi öğretmeni Songül Sanlı, Er TV Genel Yayın Yönetmeni Mikail Pelit ve İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç yaptı.

Yarışmayı İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Şevket Keskin, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Adalet ve Kalkınma Partisi Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt, Belediye Meclis üyesi Asuman Sarıtaş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turan Özkan, İl Genel Meclisi üyesi Rıza Sinanoğlu ve davetliler izledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu bu tür organizasyonların yıl içerisinde belirli günlerde yapılmasının faydalı olacağını söyledi. Kabahasanoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Kadın Girişimciler Derneği ile bu tür ortak organizasyonları yineleyeceklerini belirtti.

Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Ayşe Özceyhan bu yarışmayı düzenlemedeki amaçlarının kaybolmaya yüz tutmuş yemekleri ortaya çıkarıp genç nesillere aktarmak olduğunu söyledi. Özceyhan “Bu yarışmaların yıl içerisinde tekrarlanmasında fayda var. Özellikle Kayısı Festivalinde daha detaylı yapılmasının faydalı olacağına inanıyoruz. Gençlerimizin fast-food kültüründen kurtulup sağlıklı beslenmesini teşvik etmek istiyoruz” dedi.

Kültür ve Turizm Şube Müdürü Ali Cengiz, yarışmanın düzenlenmesine katkı sağlayan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Akranlar Gıda, Birol Ticaret, Kaya Production, Adafı Spor Kulübü Lokali, Tan Otomotiv, Kodamanlar Ticaret, Sarı Kurdela Restoran ve Mado İşletmeleri, Mağaza Ofisi ve Özel İdare Çay Ocağı Osman Fırat’a teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız