SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yemekhane Var, Yemek Yok!

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:28:56
Yemekhane Var, Yemek Yok!
A- A+ PAYLAŞ

112 Acil Servis Komuta Merkezi’ndeki personelin kendi yaptıkları yemeği çalıştıkları yerde yemelerine ilişkin fotoğrafların Facebook sayfasında yayınlanması ile ortaya çıkan durumun, Sağlık Müdürlüğü'nün genelgeye rağmen personele 3 öğün verilmesi gereken yemeği vermemesinden kaynaklandığı bildirildi.  112 personelinin,  yemek ihtiyacının karşılanmaması üzerine kendi yemeklerini kendilerinin yaptığı ve yemekhanenin de kullanılmaması nedeniyle yemeklerini çağrı merkezinde yedikleri belirtildi. 

GENELGE VAR…

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun imzası ile 81 İl Valiliğine gönderilen 12 Temmuz 2013 tarihli genelge şöyle:

“-112 acil sağlık hizmetleri sağlık komuta kontrol merkezi ve istasyonlarında çalışan tüm personele (idari ve teknik personel ile sözleşmeli personel dahil), çalışma süresine paralel olarak öğle ve akşam yemeği ile gece kahvaltısından oluşan 3 öğün olacak şekilde yiyecek yardımı yapılacaktır.

-Bakanlığımıza bağlı kurumlara ait yataklı tedavi kurumlarının bünyesinde görev yapan B1 ve B2 tipi istasyonların personeli, bulunduğu kurumun yemek ve kahvaltı servislerinden ücretsiz yararlandırılacaktır. Yemek ve kahvaltı saatlerinde görevde olan personel için yiyecek ihtiyaçları görev dönüşü karşılanacak şekilde tedbir alınacaktır.

-Entegre İlçe Devlet Hastanesi olmayan B2 Tipi istasyonların yemek yardımı Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından karşılanacaktır.

MAĞDUR EDİLMEYECEK…

-A1,A2,B1,B2 ve C Tipi İstasyon personelinin vakada olduğu durumlar ile görev mahalli dışına yapılacak uzun süreli görevlendirmelerde veya benzeri hallerde bağlı bulunduğu kurum tarafından personele kumanya ve/veya gideceği yerde yemek verilmesi yönünde gerekli tedbirler alınacaktır. Gerektiğinde üç öğün bir seferde dağıtılabileceği gibi görev süresi dikkate alınarak yeterli miktarda kumanya dağıtılabilecektir.

-112 İstasyonlarının yemek ve kahvaltı saatlerine denk gelen vaka teslimlerinde ise; teslimin gerçekleştiği Bakanlığımıza bağlı kuramlara ait yataklı tedavi kurumunun bu hizmetlerinden ilgili personel öncelikli ve ücretsiz yararlanacaktır.

-Merkeze uzakta yer alan istasyonlar için alt yükleniciler tarafından yemek servisi sağlanabileceği yönünde düzenleme yapılabilecektir. Hiçbir şekilde yemek servisinin sağlanamadığı durumlarda uygun şartlar oluşturularak yemek yardımı (ihtiyaç duyulan teçhizat temin edilerek) nevale olarak da karşılanabilin.

“GENEL BÜTÇE YOKSA DÖNER SERMAYEDEN KARŞILAYIN…”

-Görevlendirme suretiyle 112 İl Ambulans Servisi emrinde çalışmakta olan (belediye ve diğer kamu kurumlan dâhil) personel de bu genelge hükümlerine göre yemek yardımından yararlandırılacaktır.

-Söz konusu harcamalar için yapılacak ödemeler öncelikli olarak genel bütçeden, genel bütçe ödeneğinin yetersiz kalması durumunda ise döner sermaye bütçesinden karşılanabilecektir.

-, Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı ile bağlı kuruluşların birim amirlerinin konuya azami titizlik göstermeleri, maiyetlerindeki sorumlu personellerin bilgilendirilmeleri ve 112 acil sağlık hizmetlerinde çalışan personelin yiyecek ihtiyaçlarının bu çerçevede aksatılmadan karşılanması hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini önemle rica ederim.”

MAĞDUR EDİLİYORLAR…

Sağlık İl Müdürlüğü’nün 112 personeline yemek hizmeti vermemesi nedeniyle, 112  Acil Komuta Merkezi’ndeki personelin kendi imkanları ile yemek yaptığı ve bu amaçla çağrı merkezini de kullandığı öğrenilirken, 112 ambulans görevlilerinin de yararlandırıldıkları kamu hastanelerinde de, yemek saati dışında vakalardan geldiklerinde çoğu zaman yemek bulamadıkları belirlendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız