SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yemekleriyle Yarıştılar

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:37:32
Yemekleriyle Yarıştılar
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) Kadın Kolları Yürütme Kurulu'nun organize ettiği ve geleneksel hale gelen “Malatya’nın Yöresel Ev Yemekleri” yarışması, İstanbul Beykoz Sabancı Öğretmenevi'nde gerçekleşti.

MİAD Kadın Kolları Başkanı Kadriye Yüksel ve yönetim kurulu üyelerinin organize ettiği yöresel lezzetlerin ve 19 çeşit yemeğin yarıştığı organizasyona ilgi büyüktü.

Malatya’nın yöresel lezzetlerinin yarıştığı yarışmanın jüri üyeleri ise Muammer Şahin, Şaban Taçyıldız, Malatyalı Türk Halk Müziği sanatçıları Selahattin Alpay ve Belkıs Akkale oldu. Jürinin oylaması sonucunda birbirinden lezzetli yemeklerin yarıştığı organizasyonda Aydan Tükenmez Yeşilyurt Kiraz Yaprak Sarması ile birinci olurken, Seher Bulunmaziz ikinciliği ve Bedriye Kubat ise üçüncülüğü elde ettiler. Dereceye girenlere ve yarışmacılara çeşitli hediyeler verildi.

Organizasyonda hazır bulunan Türk Halk Müziği'nin iki dev ismi Selahattin Alpay ve Belkıs Akkale yarışmanın sonunda sevilen türkülerini seslendirdiler. Ödüller sahiplerini bulduktan sonra bayanlar canlı müzik eşlinde doyasıya eğlendiler.

İstanbul Valisi olan Malatya eski Valisi Vasip Şahin'in eşi Şeyma Şahin de organizasyona onur konuğu oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız