SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yemin Edip, Hasret Giderdiler

A- A+ PAYLAŞ

Malatya 2. Ordu Komutanlığı'na bağlı birliklerde eğitim gören kısa dönem erler törenle yemin etti.

2. Ordu Komutanlığı'na bağlı birliklerde eğitim gören 307. kısa dönem 540 acemi erin yemin töreni, Ulaştırma Alayı'nda gerçekleştirildi. Yemin törenine, Vali Yardımcısı Engin Durmaz, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Çakan, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Cengiz, Başsavcı Mustafa Demirdağ, askeri ve mülki erkan ile yemin eden erlerin yakınları katıldı.

Törende konuşma yapan 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Çakan, "Türk Ordusu'nu dünya orduları arasında güçlü kılan özelliği, Türk askerinin sarsılmaz disiplinidir. Disiplinin temelinde mutlak itaat olduğun asla unutmamalısınız" dedi.

Ulaştırma Alay Komutanı Kıdemli Albay Akif Karamustafa ise "Tarih boyunca hiçbir ihanet, hiçbir güç ve düşmanın yıldırımadığı ve yıldıramayacağı dünyanın en güçlü ordusu, Türk Ordusu Mehmetçikleri için Ulu Önder Atatürk'ün sizlere hitaben söylediği 'Dünyanın hiçbir ordusunda yüreği seninkinden daha temiz, daha sağlam bir askere rast gelinmemiştir' sözünü asla aklınızdan çıkarmayın" şeklinde konuştu.

Rize'den gelen Önder Şeker isimli asker, erler adına konuşma yaparken, İzmir'den gelen er Gökhan Kahraman da şiir okudu. 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Çakan eğitimde başarı gösteren 3 askere saat hediye etti.

Askerlerin Zeybek halk oyunu ve geçit töreniyle yemin töreni sona erdi. Yemin töreni sonrasında, asker yakınları birbirleriyle hasret giderdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız