SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yemin Ediyorum, 25 Kuruş!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:12:56
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Torba yasası görüşmelerinde söz alarak, kayısı üreticilerinin sorunlarını gündeme getirip, kayısının 25 kuruşa satılmasına yüreğinin yandığını söyledi. 

Ağbaba, TBMM'deki konuşmasının başında torba yasa tekliflerini eleştirerek, “Torba yasanın gelişi, görüşülmesi ve değişikliklerle ilgili eleştirilerimizi muhalefet milletvekilleri olarak sıraladık. Benim üzerinde durmak istediğim konu, bu değişikliklerin hiçbir sorunu çözmemesidir. Torbada, maşallah, her şey var. Tarım, elektrik, askerlik, trafik, sağlık, belediye, bayındırlık, turizm, sanayi, sicil, faiz, şans oyunları, Diyanet, YÖK, Karayolları var. İçinde bir tek çözüm yok, değerli milletvekilleri” şeklinde konuştu.

“Ben kendi ilimden örnek vermek istiyorum. Bizim son iki yılda yaşadığımız sorunların başında elektrik geliyor. Birçok köyde, ilçede yaz olmasına rağmen elektrikler kesik olduğu için sularımız akmıyor” diyen Veli Ağbaba, Kayısının özellikle son iki yılda, para etmediğini , üreticinin yok olduğunu Meclis kürsüsünden defalarca dile getirdiğini ifade etti. Ağbaba, “Kayısının maliyeti 2,5-3 TL. Malatya'da kuru kayısı satışı 1,5 ile 2,5 lira arasında. Yani, iki yılda Malatyalı kayısıcı alnının terini karşılığını alamıyor” dedi.

Kayısıya büyük zarar veren don konusunu da gündeme getiren Veli Ağbaba, “İstanbul Milletvekilimiz Mevlüt Aslanoğlu’yla beraber "Yardım edelim, borçları erteleyelim" dedik. Sağ olsun MHP Grubu, BDP Grubu hepsi destek verdi, AKP önergemizi reddetti. Tepkiler üzerine bir sayın Malatya milletvekili "Zararlarınızı karşılayacağız" dedi Malatya'da. Maalesef kayısıda hasat dönemi geldi ama gelişme yok. Sizden çok bir şey istemiyor Malatyalılar. ‘Ziraat Bankasına olan borçlarımızı erteleyin, don zararlarımızı karşılayın’ diyorlar” ifadelerini kullandı.

Ağbaba, “Değerli milletvekilleri, bu kayısının fiyatı 25 kuruş. (Böyle bir şey olur mu? 25 kuruş, yemin ediyorum, 25 kuruş. Dalından toplamak dahil. Bunu satın alanın ayağına kadar götürüyorsunuz. Böyle bir rezillik, böyle bir kepazelik var mı? Değerli milletvekilleri, bakın, kayısı sudan ucuz. Yüreğim yanıyor bunu konuşurken, yüreğim. Bazılarının tuzu kuru. Bilmeyenler, Malatya'nın kayısı pazarına gitsinler, sorsunlar. Değerli arkadaşlar, hepinizin -varsa- vicdanınıza sesleniyorum, özellikle beni dinleyen Malatya milletvekillerinin vicdanına sesleniyorum: Malatyalıların bir yıl boyunca çocukları gibi baktıkları kayısı para etmiyor. 25 kuruş para eden kayısıya destek vermenizi sizden tekrar rica ediyorum. Dünyanın en güzel kayısına destek istiyorum” şeklinde konuşmasını tamamladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız