SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yemin Etmemeyi Destekliyoruz"

A- A+ PAYLAŞ

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Hüseyin Baştürk, "Biz CHP örgütü olarak Meclis Grubumuzun yemin etmeme kararının arkasındayız" dedi.

CHP Malatya İl Başkanı Hüseyin Baştürk, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada,  şöyle dedi:

“Son günlerde yaşanan olaylar karşısında MYK’mız ve Meclis Gurubumuz hukukun üstünlüğü ile demokrasi ve insan haklarını koruma, savunma kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.

         Partimiz 2002 yılında nasıl, demokrasinin, millet iradesinin seçme seçilme hakkının savunucusu olarak hakkında kesin yargı kararı  bulunduğu için milletvekili olamayacak Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın, milletvekili olmasını sağlayan yasal düzenlemelere destek verdi, katkı sağladıysa, bugün de aynı anlayışla, milletvekili seçilen ve haklarında hiçbir mahkumiyet kararı bulunmayan arkadaşlarımızın yemin etmelerini, bizlerle aynı sıralara oturmalarını ve yasama görevine katılmalarını istiyoruz.

         Altını çizerek özellikle belirtmek istiyorum ki, CHP olarak biz, milletvekili seçilmiş hiçbir arkadaşımız için ek bir ayrıcalık veya dokunulmazlık istemiyoruz.

         Yargılanmasınlar da demiyoruz.

         Af talebimizde yok.

         Biz mahkum olmamış, seçilme engeli bulunmayan, savcılıklarda, YSK’dan Milletvekili olabilir diye belge almış, analarının ak sütü gibi temiz oylarla seçilmiş, Milletvekillikleri  YSK tarafından onaylanmış ve mazbatalarını almış bütün arkadaşlarımızın yemin etme hakkının gasp edilmesine karşı çıkıyoruz. Bu, seçmene ve onun oyuna, yani milli iradeye duyduğumuz saygının gereğidir.

         Önüne gelen üç satırlık bir gerekçeyle tutuklayan, ancak tahliye etmemek için dokuz sayfa gerekçe yazan yargı anlayışına hayır diyoruz.

         Hiçbir kimsenin masumiyet karinesi dışında düşünülmemesini ve adil yargılanma hakkının ihlal edilmemesini istiyoruz.

         Öte yandan, yakın bir geçmişte demokrasi inancımız ve milli iradeye saygımız nedeniyle,

         Hiçbir AKP yöneticisine  veya AKP’liyi “başka bir aday bulmadınız mı” diye sormadan Sayın Erdoğan’a milletvekilliği ve başbakanlık yolunu açan partinin örgüt yöneticileri olarak, şimdi, “başka aday bulamadınız mı” diyen başbakana soruyoruz.

         Hangi Erdoğan konuşuyor.

         Milli iradeyi ve özgürlüğü savunan Erdoğan mı? Yoksa milli iradeye karşı çıkan Erdoğan mı?

         CHP, sadece kendi arkadaşlarına değil, her koşulda milli iradeye ve demokrasiye saygının gereği olarak aynı durumdaki diğer milletvekillerine karşı yapılan haksızlığa, hukuksuzluğa da karşıdır, karşı olacaktır.

         Başbakandan farkımız budur.        

Hiç kuşku yok ki, başkanlığını Adalet Bakanının yaptığı HSYK’nın atadığı kişilerin dağıttığı Adalet Adalet değildir. Kararlarını, hukukun evrensel ilkelerine, ya da Anayasa’ya göre değil de, iktidar mensuplarının çıkar ve isteklerine göre veren yargıçların görev yaptığı ülkede demokrasiden söz edilmez.

Demokrasiyi, Cumhuriyeti, insan haklarını savunmayı ve korumayı ilke edinmiş Cumhuriyet Halk Partisi olarak, halkın seçtiği milletvekillerinin  yemin etmesine izin vermeyen, antidemokratik ve hukuk dışı uygulamanın parçası olamayız.

Bu anlayış, ilke ve demokrasi inancıyla, yeminleri engellenen milletvekili arkadaşlarımıza yemin etme yolu açılmadıkça biz CHP örgütü olarak Meclis Grubumuzun yemin etmeme kararının arkasındayız.

Her platformda, sivil diktaya gidişle de, bu gidişin asli sorumlusu olan iktidar partisiyle de karalıkla mücadele edeceğiz. Herkesi bir kez daha sorumlu davranmaya davet ediyoruz.

Partimizin bu anlamlı, onurlu ve saygın kararını desteklediğimizi tüm kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız