SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Alanda Nevruz

A- A+ PAYLAŞ

BDP tarafından organize edilen Nevruz Kutlamaları olaysız bir şekilde geçti. Yeni Belediye binası arkasındaki etkinliğe girecek olan vatandaşlar polis tarafından sıkı bir şekilde arandı. Ayrıca bayan polis memurları gelen vatandaşlara kolonya ve şeker ikram etti.

Belediye arkasındaki alanda gerçekleştirilen kutlamalara BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik’in yanı sıra BDP ilçe teşkilatları, KESK, ESP, EMEK partilerinin temsilcileri katıldı. Vatandaşlar kutlamaların başlaması ile birlikte alanın ortasında durmadan halay çekerek eğlendiler. Kürtçe şarkıların söylendiği ve sloganların atıldığı kutlamalar boyunca sakin bir hava etkindi ve hiçbir taşkınlık yaşanmadı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmaması ve saygı duruşu esnasında Kürtçe slogan atılarak zafer işaretlerinin yapılması dikkatlerden kaçmadı.

Kutlamaların son bölümlerinde katılan BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik vatandaşları Kürtçe karşılayarak, “2 yıl öncede Malatya'daydık. Ama görüyorum ki, Nevruz ateşi, daha da harlanıyor. Özgürlük ateşi her geçen gün bütün ülkeyi sarıyor. Ve Malatya'da ayağa kalkıyor" dedi.

Kürtlerin Nevruz'a çok özel bir anlam verdiklerini belirten Özçelik, "Sadece bir bayram olmanın ötesinde; baskının, zulmün kaldırıldığı; eşitliğin, adaletin ve özgürlüğün sağlandığı bir gün olarak değerlendiriyorlar. Kim sahip çıkıyorsa Nevruza, nevruz onlarındır. Bunu tabi ki bütün dünya halklarıyla paylaşıyoruz. Bakın Türkçede Nevruz ile ilgili bir şey var mı? Hiçbir şey yok. Bir tek şiir yok. "Halimeyi Samanlıkta Bastılar" türküsünden "Şıkıdım Şıkıdıma" kadar her şey var. Ama nevruz yok" görüşünü ileri sürdü. Özçelik, konuşmasında iktidar partisi ile ana muhalefet partisini de sert bir dille eleştirdi. Daha sonra davul zurna eşliğinde halaylar çekildi ve ateşin üzerinden atlanıldı.

Kutlamalara yaklaşık bin civarında vatandaş katılırken, kutlama alanında çok sayıda sivil ve resmi polis ekibi görev yaptı. Çevre bağlantı yollarının bir kısmı güvenlik gerekçesi ile trafiğe kapatıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız