SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Ambulanslar Hizmete Girdi

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:16:03
Yeni Ambulanslar Hizmete Girdi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 11 ambulans düzenlenen törenle hizmete sunuldu.   Malatya İl Sağlık Müdürlüğü 112 İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi'nde 11 yeni ambulansın hizmete sunulması nedeniyle tören düzenlendi.  Ambulansların hizmete sunulması töreni öncesi İl Sağlık Müdürü Dr. Nail Umay, acil sağlık hizmetleriyle ilgili brifing verdi.

Umay, 2002 yılında 9 tane aktif olan 112 ambulans sayısının 2015 yılı itibariyle 57 olduğunu ifade etti.   Ambulans vasfını yitirmiş, kullanımı efektif olmayan 10 ambulansın olduğunu kaydeden Umay, bu ambulansların bir kısmının hizmet aracına dönüştürüleceğini söyledi. Umay, 2002 yılında 8 olan 112 istasyon sayısının 30'a yükseldiğini belirterek, "Yeni personel alımlarıyla, Malatya merkezde 2 istasyon açmayı planlıyoruz" dedi. Dr. Nail Umay, 2002 yılında 6 bin 918 vakaya gidildiğini ifade ederek, 2014 yılında bu sayının 65 bin olduğunu kaydetti. 

"İki bölgede sıkıntımız var"

Kendileri için 2 önemli parametrenin olduğuna dikkat çeken Umay, "Kentsel bölgede ilk 10 dakikada vakaya ulaşım oranımız 2002 yılında yüzde 78 iken 2014 yılında ve daha öncesinde bunu yüzde 99'a ulaştırmayı başardık. Açacağımız 2 yeni istasyonla bunu yüzde 100'e ulaştırmayı düşünüyoruz. Vakaya ulaşımda Taştepe Melekbaba ile TOKİ bölgesinde ulaşımda sıkıntımız var. Araçlarımız hazır ama personel yetersizliği nedeniyle o 2 istasyonumuzu açamıyoruz. Yeni alımlarla inşallah oraları da açacağız. Kırsal bölgede ise ilk 30 dakikada vakaya ulaşmamız arzu ediliyor. Malatya genelinde bu oranımızda yüzde 87. Türkiye ortalaması ise yüzde 85. Biz her iki oranda da Türkiye ortalamasının üzerindeyiz" şeklinde konuştu. 

"Sağlık alanında çok büyük atılımlar yapıldı"

İl Sağlık Müdürü Dr. Nail Umay'ın verdiği brifing sonrası konuşan Vali Süleyman Kamçı, geçmişte devlet hastanelerine gitmenin insanlar için işkence olduğunu belirterek, son 15 yıl içerisinde sağlık alanında çok büyük atılımların yapıldığını kaydetti. 

Kamçı, eskiden bir ilde olan ambulans sayısını bir yılda son model ambulanslarla hizmete soktuklarını ifade ederek, "Eskiden ambulans ile uçak hastalarla alakalı yok iken bugün artık illere verilmeye başlandı. İstediğimiz an uçağımız geliyor, istediğimiz an ambulanslarımızı hizmette. Yetmediği zaman askeriyeden gelen ambulanslarla bu hizmeti yerine getirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Sağlıkta çok büyük aşamaların kat edildiğini dile getiren Kamçı, şunları söyledi: "Sağlık hizmetinin çok iyi olabilmesi için 3 şeye ihtiyacımız var. Personel yönüyle oldukça iyi durumdayız. İhtiyaçların sonu yok. Sağlıkta, insanlarda yüzde 100'lük bir memnuniyet olmalı. Yüzde 79 çok çok iyi bir rakam ama niye yüzde 100 olmasın? Sağlık personelimiz iyi durumda. Hastaneler, yapılar, tesisler konusunda da oldukça iyi durumdayız. Son 800 yataklı hastaneyi Başbakanımız hizmete açtı. Sağlıkta bina konusunda da çalışmalar devam edecek. Üçüncü ayak ise ambulanslar. Bugün 11 ambulansı hizmete sokacağız. Bu 11 ambulans, teknoloji olarak çok ilerideler."

"Türkiye'de yeni bir sağlık paradigması oluşturuldu"

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, Türkiye'de sağlıktaki memnuniyetin yüzde 39'dan yüzde 76'ya ulaştığını kaydetti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız