SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Anayasa İçin

A- A+ PAYLAŞ
 
Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin (BİLSAM) yaptığı "Yeni Anayasada Sivil Toplum"  konulu çalıştayda, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM)'ye sunulacak raporla ilgili ön değerlendirmelerin yapıldığı öğrenildi. 
 
Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Avukat Özcan Çetin “Yaklaşmakta olan ve yapılması noktasında da toplumun ekseriyeti tarafından artık ortak bir kanaatin oluştuğu yeni anayasa yapım sürecine BİLSAM olarak bir katkıda bulunmak istedik. Mevcut olan süreç ile alakalı olarak özellikle yeni anayasada bir sivil toplum örgütü olarak, sivil toplum hangi ölçekte yer almalı, buna ilişkin sivil toplum örgütleri ile bir çalıştay gerçekleştirmiş bulunmaktayız.   Bu çalıştayla sivil toplumun genel anlamda var olan sorunları önceki anayasalarda sivil toplumun karşı karşıya kalmış olduğu temel sorunlar ve yeni dönemde yeni anayasada bu sorunları izah edebilecek nasıl bir çalışma yapmak gerekiyor bunun müzakeresini yapmış olacağız ” ifadelerini kullandı. 
 
Sivil Toplum Kuruluşlarının katkılarıyla bir rapor hazırlanacağını söyleyen Çetin; “Dünya anayasalardan örnekleri masaya yatıracağız, Cumhuriyet Anayasası'nda yer alan derneklerle alakalı, örgütlenmelerle alakalı metinleri değerlendirerek bir nihai metne ulaşıp, bu nihai metne bir gerekçe geliştirip ortaya çıkmış olan raporu TBMM’ye , Anayasa Çalışma Komisyonlarına sunmuş olacağız” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız