SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Anayasa Kızıl Elma.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:51:14
A- A+ PAYLAŞ

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Bu anayasa artık bu milletin kızıl elması olmuştur. Vatandaşların temel hak ve özgürlüklerinin garantiye alındığı yeni anayasa istiyoruz. Öyle bir anayasa yapalım ki, hiçbir güç, buna devlet de dahil vatandaşın temel hak ve özgürlüklerine müdahale edemesin" dedi. 

Malatya İl Özel İdaresi Salonu'nda düzenlenen, “Gençlerin bakışıyla yönetim ve modelleri” konulu Doğu Anadolu bölge toplantısında konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "İnsan ekmek ararsa ekmek, su ararsa su bulur. Şimdi biz ne arıyoruz? İnsanları mutlu kılacak bir rejim arıyoruz. Zamanı mıdır? Hiç şüpheniz olmasın zamanıdır. Çünkü yeni bir anayasa çalışması var. Bu anayasa artık bu milletin kızıl elması olmuştur. Ya bugün yeni anayasa yapılır, ya yarın yapılır, veya hiç şüpheniz olmasın yarından sonra yapılır. Göreceksiniz ki, önümüzdeki yerel seçimlere kadar yapılır, yapılır, ama yapılmazsa bile herkesin talebine bu bizim anayasa taslağımız diyeceğiz. Eğer destek verirseniz yeni anayasayı yapacağız. Vatandaşların temel hak ve özgürlüklerinin garantiye alındığı yeni anayasa istiyoruz. Öyle bir anayasa yapalım ki, hiçbir güç, buna devlet de dahil vatandaşın temel hak ve özgürlüklerine müdahale edemesin” ifadelerini kullandı.

Ortak aklın önemine temas eden Bakan Yılmaz, “Ortak akıla kayıtsız şartsız teslim olursanız, huzura erersiniz” dedi.

Menzile varabilmenin yolunun insanların rızasını kazanmaktan geçtiğine dikkat çeken Yılmaz, “İki kapılı bir handa gidiyoruz. Sonuçta menzile mutlaka varacağız. Eğer Hz. Süleyman gibi bir kralınız varsa hangi rejim olursa olsun muhakkak ki adalet gelir, huzur gelir, özgürlük gelir, refah gelir. Ama her zaman bir Hz. Süleyman bulmak mümkün mü? Her zaman bir peygamber bulabilmek mümkün mü? Kaldı ki inancımıza göre peygamber de gelmez. Dolayısıyla, zaman, kaynak kaybına neden olmadan, insanımızı nasıl mutlu ederiz, menzilin sonunda nasıl hedefe vardırırız gayesini güden genç kardeşlerime huzurlarınızda teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Gençlerin bakışıyla yönetim ve modelleri” konulu toplantının koordinatörü Mesut Demir ise, “Tam başkanlık mı, yarı başkanlık mı, bunları tartışmak için bu tür toplantıları düzenliyoruz. 81 ilde yeni bir fikir, yeni bir sistem ortaya koyabiliyorlar. Benim de söyleyeceklerim var diyen gençlerin fikirlerini ortaya koymaya çalışıyoruz. Daha sonra muhtemelen nisan ayında ulusal zirvede gençlerimizin fikirlerini yansıtmak istiyoruz” diyerek, Doğu Anadolu bölge toplantısına 11 ilden gençlerin katıldığını bildirdi.

Öte yandan, Malatya’da bugün bir dizi etkinliğe katılacak olan Bakan Yılmaz, geceyi Malatya’da geçirecek. Bakan Yılmaz, 8 Aralık Pazar günü sabah Malatya’nın Arapgir ilçesine gidecek. Burada, Çanakkale Başkomutanı Cevat Çobanlı Paşa Fotoğraf Sergisi açılışına katılacak olan Bakan Yılmaz, saat 12.30’da Sivas'ın Divriği ilçesine uğurlanacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız