SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Anayasa Renksiz!."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:25:47
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili, eski bakanlardan Faruk Bal, “Türk milletinin bütünlüğünü bozmayacak yeni anayasa çıkarılmalıdır" dedi.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Yeni Anayasa konulu konferansında yeni anayasa hazırlıklarına temas eden MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, 1982 anayasasından herkesin olduğu gibi kendilerinin de şikayetçi olduklarını ifade edip, hükümetin hazırladığı yeni anayasayı da tenkit etti. Yeni anayasayı renksiz ve ideolojisiz olarak niteleyen Faruk Bal, yeni anayasa konusunda üç ayrı grupta çalışma yaptıklarını bildirdi.

Yeni anayasada insan hak ve hürriyetlerini içeren maddeler istediklerini söyleyen Bal, şöyle konuştu:“Anayasa ile ilgili 4 toplantıya ben de katıldım. Toplantıyı ya yabancı büyük elçiler organize etti, ya da onlar finans etti. Yani yeni anayasada da hep yabancılar var. Biz istiyoruz ki, tarihten örnek alınıp, ders çıkarılıp öyle yeni anayasa çıkarılmalıdır.” 

Türk milletinin bütünlüğünü bozmayacak yeni anayasa çıkarılması gerektiğini anlatan Faruk Bal, yeni anayasanın hazırlanması noktasında iktidarı eleştirdi.

MHP Malatya İl Başkanı Arif Yıldız ise, İmralı görüşmeleri noktasında hükümeti tenkit edip bölücü başının muhatap alınmasını eleştirdi. MHP’nin günden güne teveccühünün arttığını söyleyen Arif Yıldız, yeni anayasa konusunda ülkenin üniter yapısını bozmayacak şekilde düzenleme istediklerini bildirdi.

ESNAF ZİYARETİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) yöneticileri, esnafı da gezerek bir süre sohbet etti. MHP Konya Milletvekili Faruk Bal ve Malatya İl Başkanı Arif Yıldız ile partililer, Malatya Park AVM’de esnafı ziyaret edip sorunlarını dinledi. AVM’de, Malatya Park AVM Genel Müdürü Ali Günaçar ile görüşen MHP heyeti, Sıtmapınarı esnafını ziyaret etti. AVM’de açıklama yapan İl Başkanı Yıldız, AVM yetkililerine teşekkür ederek “Burası alışveriş merkezinin yanı sıra eğitim ve kültür merkezi gibi oldu” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız