SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Anayasa'ya Gerek Yok!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:26:03
A- A+ PAYLAŞ

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, koltuğunu Çanakkale’den gelen 8. sınıf öğrencisi Mehmet Fatih Memiş’e devretti. Minik TBMM Başkanı, şu anki anayasada bir sorun olmadığı için başka bir anayasaya gerek duymadığını belirtti. 

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve beraberindeki çeşitli illerden gelen çocukları kabul etti. Kabulde Çiçek’in koltuğuna, Çanakkale’den gelen 8. sınıf öğrencisi Mehmet Fatih Memiş oturdu. Bugün iki bayramı bir arada kutladıklarını belirten Çiçek, bunlardan birisinin Milli Egemenlik Bayramı olduğunun diğerinin ise çocuk bayramı olduğunu belirtti. İki bayramın kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Çiçek, kutlamaları sabah erken saatlerde başlatarak devam ettiklerini söyledi. Bugün sahip olunan her şeyin 23 Nisan 1920yılında Meclis’i kuran, açan ve arkasından Cumhuriyeti kendilerine armağan eden Atatürk ve o zamanki milletvekillerine borçlu olduklarını ifade eden Çiçek, aradan 93 sene gemcesine rağmen aynı ideallerle yollarına devam etmeye çalıştıklarını kaydetti. Dünyada tek çocuk bayramının kutlandığı ülkenin Türkiye olduğunun altını çizen Çiçek, bununla iftihar ettiklerini ve gururlandıklarını vurguladı. Bugünün esas itibariyle çocukların günü olduğunu sözlerine ekleyen Çiçek, konuşmasının ardından sözünü minik Meclis Başkanı’na devretti.

“YENİLMESEYDİK İYİ OLACAKTI”

Minik Meclis Başkanı Memiş’in konuşması sırasında Cemil Çiçek ile futbol konusunda sohbet etti. Hafta sonu oynana Gençlerbirliği maçını hatırlatan Çiçek, “Yenilmesek iyi olacaktı. Bende gittim maça. İyi oynamadık. Hayırlısı olsun” dedi.

Minik Meclis Başkanı Memiş ise konuşmasına 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak başladı. Bu bayramı kendilerine armağan Atatürk ve silah arkadaşlarına teşekkür ettiğini belirten Memiş, Meclis gündemine değindi. TBMM’de bazı çıkan tartışmaların ülke içerisinde sorunlara yol açtığını ve tartışmaların az olmasının ülkenin huzurunun korunmasına yardımcı olacağını düşündüğünü dile getiren Memiş, “Bu tür tartışmaların daha az olmasını rica ediyorum” dedi.

Meclis’te alınan kararların bazen protesto edildiğini hatırlatan Memiş, farklı fikirlere hoşgörülü olmak gerektiğini kaydetti.

“TERÖRDEN EN ÇOK ETKİLENEN ÇOCUKLAR, İNŞALLAH ÇÖZÜM SÜRECİNDEN BARIŞ ÇIKACAK”

Minik Meclis Başkanı Memiş’in konuşmalarının ardından söz alan ve Sinop’tan gelen Muhammed Arif Özcan’ın konuşmaları ise takdir topladı. Bugün siyasetten konuşmayı çok istemediğini ama çocuk bayramını temsil eden bir ekip olarak terörle mücadele dönemindeki çözüm sürecinde en fazla etkilenen kişilerin başında çocukların geldiğinin altını çizen Özcan, “Çocukların bayramında bunu dile getirmeyi isterim. Sonuçta bir ailenin bir babası şehit verildiğinde çocuklar bundan çok fazla yara alıyor ve etkileniyor. Çözüm sürecini sonuna kadar destekliyorum. İnşallah hayırlısıyla çözüm sürecinden barış çıkacak” diye konuştu.

“YENİ BİR ANAYASAYA GEREK YOK”

Minik TBMM Başkanı konuşmaların ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin yeni Anayasa çalışmaları hakkındaki sorusu üzerine Memiş, “Şuan ki anayasada her hangi bir sorun olmadığı için başka yeni bir anayasaya gerek yok” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından TBMM Başkanı Çiçek, koltuğunu devrettiği Memiş’e seçildiğine dair mazbata verdi. Çiçek, ayrıca kendisini ziyarete gelen çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi ve çeşitli hediyeler verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız