SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Arkeoloji Müzesi Yapılacak

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:55:24
Yeni Arkeoloji Müzesi Yapılacak
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkçi, Malatya’ya yakışır modern yeni bir arkeoloji müzesi projesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2014 yatırım programına alınarak 100 bin TL ödenek ayrıldığını kaydetti.

AKP Malatya İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkçi, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, AKP iktidarları döneminde Türkiye’deki kültür varlıklarının korunması ve iyileştirilmesi için restorasyon ve konservasyon çalışmalarına önem verdiklerini ve 12 yılda Malatya’daki 10 kültür varlığının bakım ve onarım çalışmasının tamamlandığını belirtti.

Malatya'nın il merkezi ve ilçelerinde bu yıl yarım kalan kültür ve turizm binalarının tamamlanma çalışmalarına ağırlık verileceğini ifade eden Bülent Tüfenkçi, Pütürge ilçesine Nemrut Hizmet evi ikmal, teşhir tanzimi ve çevre düzenlemesi yapım işinin 21 Ekim 2014 tarihine kadar tamamlanacağını, Akçadağ ilçesindeki Kültür Merkezi inşaatına 10 bin lira ödenek ayrıldığını, Beşkonaklar müze evi teşir tanzimi ve çevre düzenlemesi işi ile 1 milyon lira maliyetli Malatya’ya yakışır modern yeni bir arkeoloji müzesi projesinin de Bakanlığın 2014 yılı yatırım programına alındığını ve ilk etapta bu yıl için 100 bin lira ödenek ayrıldığını kaydetti.

Bülent Tüfenkçi, "Malatya’da son 12 yılda 6 özel tiyatroya toplam 30 bin TL maddi destek sağlandı. Malatya’da yerel yönetimlerin turizm için altyapı yatırımlarına 2002-2013 döneminde toplam 6 Milyon TL maddi destek sağlandı.2002 yılında 734 olan işletme belgeli konaklama tesisi yatak kapasitesi, 2013 yılında 1.806’ya ve konaklayan kişi sayısı 56 bin 543’ten 118 bin 549’a yükseldi. Malatya’mızın da içerisinde yer aldığı DAP illerinin turizm amaçlı proje ve altyapı uygulamalarına son 4 yılda 50 milyon 550 bin TL harcama yapıldı. Bu illerin altyapı turizm alanındaki uygulamalarının toplam proje tutarı 91 milyon TL. DAP kapsamında bölgedeki illerde muhtelif bakım, onarım ve restorasyonları çalışmalarına bu yıl için 12 milyon TL kaynak ayrıldı. Kars, Doğubeyazıt, Erzurum, Malatya ve Elazığ gibi yerleşim merkezlerinde önemli tarihi ve arkeolojik SİT alanları yer almaktadır. Bölgede Malatya'mızı tarihi bir marka şehir haline getirmek hedefimizdir" dedi.

FOTO: Kernek'teki mevcut Malatya Müzesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız