SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yeni Atılımlar Gerekiyor'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, 'Avrupa Birliği (AB) Mali yardımlar ve Avrupa Birliği ile ekonomik bütünleşme' semineri yapıldı.

AB İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Malatya Müdürlüğü işbirliğiyle Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda yapıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan ABİGEM İş Geliştirme Uzmanı Şebnem Karataş, ABİGEM'in çalışma alanları hakkında bilgiler verdi. AB Türkiye Delegasyonu AB takım üyesi ve AB Dış Politika Direktörü Derya Sevinç, 'Türkiye'nin AB katılım sürici ve ekonomik bütünleşme' konulu semineri verdi. Türkiye'nin AB'ye girme süreci ve aşamaları hakkında bilgi veren Sevinç, global krizle birlikte Türkiye'nin AB'ye giriş kriterlerinde aksama yaşandığını söyledi. Türkiye'nin büyümesinin yüzde 7,5'lerde iken, global krizle birlikte büyümenin düştüğüne dikkat çeken Sevinç, Türkiye'nin büyüme geriliğinin Avrupa Birliği sürecinde AB'ye giriş sürecini etkileyeceğini anlattı.

Türkiye'nin özellikle nitelikli işgücü fırsatlarını iyi değerlendirip, büyüme hızını yükseltmesi gerektiğini ifade eden Sevinç, "Türkiye'nin son 4 yılda büyümesi iyiydi. Ancak global ekonomik krizin ortaya çıkmasından etkilendi ve bu nedenle yeni atılımlar yapmasına ihtiyaç duyuldu. Türkiye büyümenin yükseltilmesi için çaba sarf etmelidir. Türkiye son 4 yıldaki büyüme hazzını yakalarsa AB üyeliğini bir kuşakta yakalayabilir. Bu nedenle yeni atılımlar yapılması gerekiyor" dedi.

AB Avrupa takımı üyesi, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Ekonomik ve Mali İşler Daire Başkanı İnci Ataç Rösch ise, 'Avrupa Birliği Mali Yardımları' konulu semineri verdi.

Seminere, Vali Yardımcısı Enver Erdem, Ticaret Borsası Başkan Vekili Gürsel Özbey, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sait Kabadayı, Sanayi ve Ticaret Müdürü Bayram Yumrutepe, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bölge Müdürü Hayrettin Yerli, işadamları atıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız