SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Baraj ve Gölet Çalışmaları Sürüyor"

0
Güncellendi - 2016-10-06 01:56:41
A- A+ PAYLAŞ

  • AKP'li Çalık, Yazıhan'da bir baraj, Doğanyol'da 2 gölet yapımı için DSİ'nin çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Yazıhan’da yeni bir baraj projesi ile Boztepe Barajı’ndan Arguvan’ın Parçikan bölgesine su verilmesi konusunda DSİ tarafından yeni proje çalışmalarının yürütülmekte olduğunu bildirdi. Çalık, Doğanyol'da da 2 gölet için çalışma yapıldığını söyledi.

PARÇİKAN BÖLGESİNE SULAMA SUYU

Çalık, yaptığı yazılı açıklama da, Boztepe Barajı’ndan Arguvan’ın Parçikan (Bozburun) Bölgesindeki yaklaşık 2 bin hektarlık alanın sulanabilmesi için DSİ tarafından yeni bir çalışma başlatıldığını bildirerek, “Parçikan bölgesine Boztepe Barajı’ndan su verebilmesi için Hekimhan Çayı üzerinde bir regülatör yapılması ve Hekimhan çayından alınacak suyun r iletim hattı ile Boztepe Barajı göl alanına derivasyonun yapılması gerekiyor. Bu konuda DSİ tarafından teknik çalışmalar başlatıldı ve devam ediyor.” dedi.

YAZIHAN’A YENİ BARAJ

Çalık, Yazıhan bölgesinde yeni bir baraj yapımı içinde DSİ tarafından teknik çalışmaların yürütüldüğünü de bildirerek, “Yazıhan’da Buzluk Barajı’nın yapımına ilişkin olarak DSİ tarafından uygun yer tespiti yapılmış ve planlama ihalesi aşamasına geçilmiştir.  Buzluk Barajı için DSİ’nin teknik ve program çalışmaları devam ediyor.” şeklindeki bilgiyi paylaştı.

DOĞANYOL’A 2 GÖLET

Çalık, Doğanyol ilçesinde yeni sulama göletlerinin yapılması içinde DSİ tarafından çalışmaların sürdürüldüğünü, Gökçe Göleti ile Burç Deresi üzerine gölet yapılması konusunda teknik çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

Çalık; “DSİ Bölge Müdürlüğü’ne ve Malatya DSİ 92. Şube Müdürlüğüne çalışmalarından ve özverilerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • izmir indesit servisi (7 yıl önce)
    Doğru projeler ilerliyor birde şu çevre yoluna bir hız verilse çok iyi olacak..
    0
    0
    Yanıtla
  • a.gür (7 yıl önce)
    sn vekilim uzmanlarıın kuzey çevreyoluyla ilgili görüşleri bugun bile yazılmış.üniversite..mimarodaları ziraat odaları ve şehir planlamacıları karşı gelmekte konum itibariyla olumsuz raporları var.SİZ NİÇİN BU KADAR ISRARCISINIZ.Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • denizhan (7 yıl önce)
    Abla bırak açıklama yapmayı malatyaya geldn yatırımları sagolsun bülent tüfenkçi söylüyor sen keyfine bak sana inanmıyoruz çünkü bide bakan varken sana ne oluyorAllah aşkına bu ilinBAKANI var BAKANI hemde aslan gibi
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin (7 yıl önce)
    Her zaman yanınızdayız Sayın Vekilim Malatyamızı daha da ileriye taşıyacağınızdan kuşkumuz yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Sn vekilim Malatyanın gururu oldunuz olmaya da devam ediyorsunuz Allah sizden razı olsun İnsanlar ne kadar hadsizlik yaparsa yapsın Malatya her şeyin farkındadır
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    ARTIK BİTİRİN MALATYA DA Kİ BARAJLARI. YETER ARTIK. HİÇ BİTMEYEN BARAJLAR ŞEHRİ OLDU MALATYA.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (7 yıl önce)
    Yiğit Vekilimiz Öznur Çalık, sen olmasan Malatyanın yatırımlarını yakından takip edecek kimse yok. Akılları sıra sizin açıklamalarınızı trollemek isteyenler var ama biz sizi 2002'den beri biliriz. Yolunuz açık olsun Malatya size emanet....
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (7 yıl önce)
    Boztepe barajı yeterli kontrol ekibi olmadığında bu hale geldi.Mühendis beyler masada çay keyfi yaptılar baraja sürviyan yani lise mezunu arkadaşlarıgönderdiler.onlarda teknik konularda yetersiz olduklarında bu hale geldi.O bölgenin kireçtaşı olduğunu sağır sultan dahi biliyor.Sızdırmazlık perdesi denilen perdeyi yapsalardı bu hale gelmezdi.Şimdi devlet bunun hesabını kontrol mühendisine sorsun.O bey kimse cezasını ödemeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • yanlış bilgi. (7 yıl önce)
    Doğanyol gökçe göleti tamamlandı 3 yıl oldu. Neyin goletini yapacaklar. Biraz kaçak var sadece. Önündeki sulama hatları da bitirildi . Hayırlı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatryasevdalısı (7 yıl önce)
    SAYIN vekilim BATALGAZİ DEVLET HASTANESİ YAPIMI YILIN HİKAYESİ OLDU 3 YILDIR SES YOK SEMT SAKİNLERİ OLARAK ÇOK RAHATSIZIK BALİCİLER YATAĞI OLDU MALATYA YA YAKIŞMAYAN BİR DURUM SİZ MALTYA SAĞLİK BAŞKENTİ OLDU DİYORSUNUZDA HATIRLATYIM DEDİM
    0
    0
    Yanıtla
  • Bende sana hatırlatayım dedım Malatya şahlık başkentı olmadı senı kandırmıslar! 1- tane devlet hastanesi olan yer nasıl başkent olacakmış:) sen kandırılmaya devam et Elazığ a saglık kampüsü yapılıyor seneye bıtecek Malatya da Elazığ bağlanacak mujdemı ısterım sevdalı arkadas :)
    0
    0
    Yanıtla