SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Baştan Planlayacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:29:01
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi’nden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olan Ahmet Münir Erkal, Malatya’nın cazibe, çekim ve yatırım merkezi olması için çalışacaklarını kaydederek, “Malatya’nın sosyal, siyaset, ticaret ve kültürel hayatını yeni baştan planlayacağız” dedi.

30 Mart yerel seçimlerinde Saadet Partisi’nde büyükşehir belediye başkan adayı olan Ahmet Münir Erkal, seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Malatya’da 1989-1999 yıllarında belediye başkanlığı yapan Erkal, 30 Mart 2014’te yapılacak olan yerel seçim çalışmaları kapsamında Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Erkal, Malatya organize sanayisinin çok daha güçlü, dinamik ve sürdürülebilir gelişme ve büyüme trendine oturmasının temenni ettiklerini belirterek, “Ticaret ve Sanayi Odası Malatya’mız için büyük bir öneme haizdir. Her konuşmamda, Malatya’nın sanayisinin gelişmesi gerektiğini; Malatya’nın cazibe ve çekim merkezi haline dönüşmesi gerektiğini vurguluyorum. Ticaret ve Sanayi Odası’nın da bu cazibe ve çekim merkezini oluşturmada çok önemli roller oynaması gerektiğini ifade ediyorum. Ortak çalışma iradesi ve isteğiyle Malatya sanayisinin daha ilerilere taşınması gerektiği zaruridir. Fakat şuan itibariyle geldiğimiz noktanın Malatya sanayi açısından çok iç açıcı olmadığını da üzülerek görüyoruz. Malatya, organize sanayinin çok daha güçlü, dinamik ve sürdürülebilir gelişme ve büyüme trendine oturması en büyük temennimiz ve arzumuzdur. Bu açıdan Malatya’nın büyükşehir olması önemlidir” diye konuştu.

CİDDİYETLE VE BİLİMSEL BİR ŞEKİLDE PLANLAMA YAPACAĞIZ

Malatya’nın yeni baştan konumlandırılacağına işaret eden Erkal, “Kısmet olur da göreve gelirsek, Malatya’yı planlarken ve konumlandırma yaparken; Malatya’nın bölgesel ve ulusal ölçekteki hiyerarşisinin çok doğru şekilde tespit edilmesi gerektiğinin altını ısrarla çiziyorum” ifadelerini kullandı.

Ahmet Münir Erkal, “Malatya büyükşehir olduktan sonra, planlamadaki ana veri tabanı artık merkez olmayacak. Malatya’nın tümü olacaktır. Dolayısıyla ölçekler büyüyecek. Yaklaşım değişecek, zihniyet farklı bir platforma ve düzleme oturacak. Bu açıdan belki organize sanayinin de yapılandırılmasında, kimlik kartlarının doğru şekilde ortaya konulmasında farklı tercihler yapma imkanı hasıl olacaktır. Kısmet olur da göreve gelirsek, Malatya’yı planlarken ve konumlandırma yaparken; Malatya’nın bölgesel ve ulusal ölçekteki hiyerarşisinin çok doğru şekilde tespit edilmesi gerektiğinin altını ısrarla çiziyorum. 1989-1999 yılları arasında yaptığımız çalışmalarda “Hedef Büyükşehir” diye kitaplar çıkarmıştık. O zamandan Malatya’nın büyükşehir altyapısına oturmasını ve Malatya’nın tümünün bir ve beraber planlamasının ilimize büyük katkılar sağlayacağını söylemiştim. Bugün bunu görüp, bunun seçimini yapmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Temennimiz Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte sanayi ile uğraşan diğer sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelip, planlamayı doğru bir şekilde yapmayı istiyoruz. Bu noktada da Malatya’nın çekim, cazibe ve yatımı merkezi olmasını sağlamak istiyoruz. Bunun yanında Malatya’nın dinamik, sürdürülebilir büyüme ve gelişme trendine uygun bir merkez haline gelmesi için her türlü veri tabanı ciddiyetle ve bilimsel bir şekilde ana planlama ilkelerine oturtulmalıdır” şeklinde konuştu.

Malatya’yı planlarken şehre yeni boyutlar kazandıracaklarını ifade eden Erkal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz Malatya’yı yeniden planlarken, kuru bir planlamadan ya da fiziki planlamadan bahsetmiyoruz. Malatya’nın sosyal, siyaset, kültürel, ticari, eğitim ve sanat hayatını yeni baştan planlayacak, koordine edecek sosyal ve teknik altyapılara yeni boyutlar kazandıracak bir planlama mantığını hayata geçirmek istiyoruz.”

MALATYA’NIN MENFAATİ İÇİN HER GÖRÜŞE AÇIĞIZ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya’nın gelişimi için gayret sarf ettiklerini belirterek, “Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Malatya’nın kalkınması ve gelişmesi için gayret içerisindeyiz. Bu noktada da istişare içerisinde olmayı kendimize şiar edindik” dedi.

Erkal’e seçim sürecinde başarılar dileyen Erkoç, “Malatya mevzu olduğu zaman kişisel çıkarlarımızı bir kenara bırakıp, ilimizin menfaatleri konusunda müşterek hareket etmemiz gerektiğini her zaman dile getiriyoruz. Malatya’nın menfaati için her türlü düşünce ve görüşe açığız. Bu süreçte de adaylığınızın önce şahsınıza, sonra ailenize ve Malatya’mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ziyarette, Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk ve partililerde yer aldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız