SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Beceriler Kazanılmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:32:10
A- A+ PAYLAŞ
Malatya İŞKUR Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 2011 yılında 195 adet "Meslek Edindirme Kursu" düzenlendiği bildirildi. Bu kurslarda toplam 3 Bin 479 kişinin faydalandığı, bunlardan 2 bin 439 erkek, Bin 40'nın ise kadın olduğu öğrenildi. Bu kursları 2 Bin 554 kişinin başarıyla tamamladığı ifade edildi. 
 
"YENİ BECERİLER KAZANILMALI"
 
Konuyla ilgili açıklama yapan İŞKUR Malatya İl Müdürü Durmuş Doğan, "Ülkemizde yatırımların mevcut işgücü arzını karşılamadaki yetersizliği, yatırımların bölgesel dağılımındaki eşitsizliği, mevcut mesleki eğitimin işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu işgücünü karşılamadaki eksikliği, sermaye yoğun yatırımların önem kazanmasıyla üretim biçiminin yapısal değişikliği, yeni teknolojilerin giderek daha yoğun bir şekilde kullanılması, işgücünün mevcut mesleki bilgi ve becerisinin geçersiz hale gelmesine neden olmakta, bu unsurlar işgücünün yeni beceriler kazanmasını gerektirmektedir. Bu nedenle, yaşam boyu eğitim anlayışı çerçevesinde İŞKUR'un sunduğu işgücü uyum hizmetleri daha da önem arz etmektedir. İl Müdürlüğümüz eğitim ve istihdam konusunda ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmakta, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Kararları doğrultusunda açılacak proje/ kurslar ile ilgili, işverenlerden gelen Kurs/Proje Dosyaları oluşturulan komisyonunca değerlendirilip kabul edilenler, kurs proje servisine iletilmekte mevzuatımız açısından incelenen dosyalar bilgisayar sistemimizdeki portal'da işlemleri yapıldıktan sonra kursiyer/katılımcı seçmeleri için gün ve saat verilerek seçmeler yapılmaktadır. Kurs/projeler için başvuran adayların seçimi, mevzuatımız doğrultusunda şeffaf, tarafsız ve herkese açık olarak servisimizde görev yapan kurs yöneticisi, gerek duyulması halinde diğer Kurs Yöneticileri nezaretinde şaibeye ve istismara neden olmayacak şekilde kurs seçme komisyonu üyeleri ve işveren/işveren vekilleri, Uzmanlaşmış Mesleki Edindirme Merkezleri (UMEM) Kurslarında seçmeler, Umem Kurs Yönetiminin görevlendirdiği yetkililer nezaretinde yapılmaktadır" ifadelerini kullandı. 
 
"NOTER HUZURUNDA YAPILMAKTADIR"
 
Doğan, açıklamasının devamını şöyle sürdürdü; "Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) seçmeleri katılımcı sayısı yeterli veya aza ise işveren temsilcisi ve seçme komisyonunca yapılmakta, katılımcının çok olması durumunda noter nezaretinde seçmeler yapılmaktadır. Tüm Türkiye'de olduğu gibi İl Müdürlüğümüz tarafından da eğitim faaliyetlerine büyük önem verilmektedir. Bu bağlamda 2011 yılı içerinde 195 adet kurs/proje düzenlenmiştir. Düzenlenen kurs/projelere 2 bin 439 erkek bin 40'ı kadın toplam 3 bin 479 katılımcı Kurs/Projelerden faydalanmış, 2 bin 554 katılımcı katıldığı kurs/projeyi başarıyla tamamlamışlardır. 2010 - 2011 Kıyaslaması şöyle: 2010 Yılında Toplam 148 Kurs/Proje düzenlenmiş düzenlenen Programlara Toplam 2 bin 788 iş arayan katılmıştır. 2011 yılında ise 195 kurs/proje düzenlenmiş Programlara 3 bin 479 iş arayan katılmıştır, 2010 yılı ile kıyaslandığında ortalama Kurs sayısında yüzde 31.08 artış, Katılımcı sayısında yüzde 24.78 artış sağlanmıştır. İstihdam Garantili Kurslar; (Hizmet Satın alma) 13 kurs düzenlenmiş olup toplam 292 İş arayana değişik mesleklerde eğitim verilmiştir. UMEM Beceri 10; Toplam 26 Projeye ile 604 iş arayan, Pilot Okul ve diğer Okullar ile İşletmelerde düzenlenen Eğitimlere katılmışlardır. UMEM Beceri 10 (İEP); (Umem İşbaşı Eğitimi) 18 proje ile 167 iş arayan İşletmelerdeki işbaşı eğitimine katılmıştır. TYÇP, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile İl Merkezi ve İlçelerde olmak üzere 65 program düzenlenerek toplam bin 208 kuruma kayıtlı işsiz bu programlardan faydalanmıştır ve toplam bütçemiz 3 milyon 54 bin TL'dir. Staj (İşbaşı Eğitimi); 11 İşletmeyle düzenlenen (Staj) İşbaşı eğitimine 96 İş arayan katılmıştır. Girişimcilik; 7 Ayrı Programda 193 katılımcıya Girişimcilik eğitimi verilmiştir. Özürlü Kursları; Kurumumuza kayıtlı engelli iş arayanlara yönelik 2011 yılında 11 kurs düzenlenmiş, kurslara 79 İş arayan engelli katılmıştır. 3 kurs 22 kursiyerle devam etmektedir. Hükümlülere Yönelik Kurslar; Malatya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile 4 adet kurs düzenlenmiş olup 56 hükümlü bu kurslara katılmıştır." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız