SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Binada İlk Bakan

A- A+ PAYLAŞ

Yeni belediye binasının "bakan" düzeyindeki ilk konuğu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım oldu.

10 Mart'ta partisi tarafından düzenlenecek mitinge katılmak üzere Malatya'ya gelecek olan AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi açılışı yapılacak olan binanın, ilk bakan konuğunun ziyaretine ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'nca yayınlanan bülten şöyle:

"Çeşitli açılışlara katılmak üzere ilimize gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Belediye’yi ziyaret etti.

24 Şubat Salı günü gerçekleşen ziyarete Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte Vali Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, milletvekili Öznur Çalık, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, AK Parti Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin ile kalabalık bir heyet katıldı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Beraberindeki heyet, Yeni Belediye Hizmet Binası girişinde mehter gösterisi ile karşılandı.

Ziyaret sırasında Malatya ve Belediye çalışmaları hakkında Bakan Yıldırım’a kısa bilgiler veren Belediye Başkanı H.Cemal Akın, doğu - batı, kuzey ve güneyi birbirine bağlayan kavşak konumunda olduğunu belirterek, “Selçuklu imparatorluğu döneminde Malatya Dar-ül Rifa, yani seçkin insanların yaşadığı yer olarak anılmış. O günden bu güne Malatya daima bir medrese, üniversite ve okul cenneti olarak insanlar yetiştirmiş. Osmanlı imparatorluğu döneminde de yine devlete sadrazamlar da dahil olmak üzere yöneticiler yetiştirmiştir. Cumhuriyet döneminde ve yakın zamanda da yine iki cumhurbaşkanı, iki başbakan yetiştirmiştir” dedi.

Belediye çalışmaları ile ilgili bilgiler de veren Başkan Akın, görev süresi içerisinde Sümerpark, 852 olan TOKİ konutlarının 2400’lere çıkarıldığını, Beydağı’nda 60 bin dönümlük alanın imara açıldığını, Kentsel Dönüşüm Projesinin başlatıldığını, özelleştirme kapsamındaki kurumlardan 1000 dönüm dolayında yeşil alan alındığını, 2 adet araç alt geçidinin yapıldığını, 9 bin m2’lik kapalı fuar alanının yapıldığını, kısa bir sürede Malatya nüfusunun yüzde 80’ine doğalgaz ulaştırıldığını, Yeni Cami ve İnönü Kapalı Çarşısı üstü çevre düzenlemesinin yapıldığını, yağmursuyu drenaj kanalları ile daha birçok hizmetin yapılarak Malatya’nın büyükşehire hazırlandığını söyledi.

Yeni Belediye Hizmet Binası’nın hayırlı olması dileğinde bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise yaptığı konuşmada Belediye Başkanı H.Cemal Akın’a övgüler yağdırdı.

Yapılan hizmetlerin görüldüğünü belirten Bakan Yıldırım konuşmasında özetle, “Hakikaten Malatya’ya hizmet dolu bir dönem geçirtmişsiniz. Bunun için teşekkür ederiz.

Malatyalılar bu hizmetleri elbette ki görüyorlar ve bunu değerlendireceklerdir, kararlarını da ona göre vereceklerdir. Tabi hizmetin tam olması için, hizmetin merkezi yönetim, yerel yönetim arasında aynı yöne, aynı bakış açısına sahip olması lazım. Yoksa siyasi çekişmelerle yıllar heba olur gider. Bunu yaşadığımız yerler var. Şüphesiz, seçimlere kimi başkan yapacağını vatandaşlarımız karar verecek. Onların vereceği karar başımız, gözümüz üstüne. Ama biz, bugüne kadarki tecrübelerimizden bir şey öğrendik; Vatandaş, çalışanı takdir ediyor, karşılığını da veriyor. Tüm bunları niye yapıyoruz? İlla karşılığını alalım diye mi? Önemli olan, bu ülkeye bir borcumuz var, bu ülke için hayatını kaybeden şehitlerimiz var, gazilerimiz var onları minnetle, şükranla anıyoruz. Onlar bu ülkenin kaderinde rol oynamış. İşte rahmetli İnönü var, geçtiğimiz yakın dönemde Türkiye’ye çağ atlatan, Türkiye’yi dünyaya açan rahmetli Turgut Özal var. Şimdi O’nun misyonunu, O’nun yönetim anlayışını sürdüren değerli Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan var, ekibi var, sizler varsınız. Dolayısıyla yine bu hizmetler yapılmaya devam edecektir.

Tabi ki her şey yani bugün başkan oluruz, yarın olmayız, milletvekili oluruz, olmayız ama nerde olursak olalım düşüncemiz hizmet olursa o zaman sonuç değişmiyor. Her yerde yapılacak iş var, her yerde görülecek bir ihtiyaç var. O bakımdan sizi tekrar tekrar kutluyorum. Yani teker teker anlatmaya gerek yok, şehri gezince de eserler kendini anlatıyor, tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Yeni Belediye Hizmet Binası’ndan dolayı Belediye Başkanı H.Cemal Akın’a teşekkür eden ve binanın Malatya’ya hayırlı olmasını dileyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, Başkan Akın’ın 5 yıl boyunca gecesini gündüzüne katarak Malatya’ya büyük hizmetler yaptığını söyledi.

Başkan Akın’ın karşılık beklemeden yaptığı bu hizmetlerin bir erdem olduğunu ifade eden Necati Çetinkaya, “Fazilet yarışında gösterdikleri bu erdem hakikaten en unutulmayacak bir erdemdir, takdire şayan bir erdemdir. Onun için kardeşimi tebrik ediyorum, takdir ediyorum. Bu bir nöbet değişimi. Yarın değişik nöbetler gelecektir, bu defa orda görev alacaktır. Onun için hiçbir zaman kendisi bu hususta, diğerleri gibi yıllarca hizmet ettiği partiden ayrılarak başka yerlerde yer almamışlardır. Bunların örneklerini gördük. Ama Cemal Bey örnek gösterilecek siyasette kişiliğe sahip, fevkalade üstün ruh haletine sahip bir kardeşimizdir.

Gerek Ankara’da, gerek burada söylediği şey şudur: Ben partimin sonuna kadar emrinde ve hizmetindeyim. Partimin hangi kademesinde bana görev düşerse, o görevi büyük bir şerefle yerine getirmeye hazırım demiştir. Ben onun için huzurunuzda kardeşimi tebrik ediyorum, takdir ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın, ziyaret sırasında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya’ya kuru kayısı hediye etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız