SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Binada İlk Toplantı

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksek Okulu yeni binasına taşındı ve il toplantısını rektör Prof.Dr. Çelik başkanlığında yaptı. 
Üniversitenin konuya ilişkin bülteni şöyle:
"Yeni binasına taşınan Beden Eğitimi ve Yüksekokulu (BESYO) ilk toplantısını Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik’in başkanlığında yaptı. Yapılan bu toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan İçen, Prof. Dr. Süheyla Ünal, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Karagöz, Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Atalan, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Cengiz Arslan ile öğretim elemanları katıldı.
Beden Eğitimi ve Yüksekokulu toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda BESYO Müdürü Doç. Dr. Cengiz Arslan tarafından brifing sunuldu. Doç. Dr. Cengiz Arslan, BESYO’nun kuruluş izninin 1998 yılında alınmış olmasına rağmen, 2009 yılında yani 11 yıl sonra ilk öğrencilerini almaya başlamış ve aktif olarak hizmete açıldığını belirtti. Üniversitemizde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun kuruluşuna zemin hazırlayan ve sporun gelişmesinde kuruluşundan günümüze kadar emeği geçenlere şükranlarını sunan Doç. Dr. Arslan, Beden Eğitimi ve Yüksekokulu gelişmesini 2,5 yıllık bir süre içinde çok hızlı bir şekilde tamamlayarak, güzel hizmet binasına sahip bir yüksekokul haline gelmesinden dolayı en çok katkıyı sunan Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik ve üniversite yönetimine ayrıca teşekkür etti. 

4 bölümü olan, yüksek lisans ve doktora eğitimi vermeye başlayan bir Yüksekokul olduklarını belirten Doç. Dr. Arslan, Türkiye’de bir ilk olan “Engellilerde Egzersiz ve Spor Eğitimi Bölümü” açıldığını, bu yıldan itibaren 40 öğrenci alınmaya başlanacağını ifade ederek, öğretim elemanlarının 2,5 yıl içinde 60’tan fazla ulusal ve uluslararası makale, bildiri, kitap, tez ve proje ürettiğini, spor kulübü kurulduğunu ve bir çok etkinliğin yanında bir de uluslar arası “Eurasia Journal of Spor Science” adıyla yeni online bir dergi hazırlığı yaptıklarını sözlerine ekledi.
Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik ise BESYO’ nun kısa bir zaman diliminde gelişmesini çok hızlı bir şekilde tamamladığını vurgulayarak her alanda kalite anlayışımızın örneklerini de Yüksekokulumuzda görmekten mutlu olduğunu söyledi.  Dünyadaki tüm bilimsel ve teknolojik gelişmelerin, insan hayatını kolaylaştırmaya ve kalitesini artırmaya yönelik olduğunu belirten Prof. Dr. Cemil Çelik, hiçbir kurumun içerisinde yaşadığı toplumun gerçeklerinden kopuk olamayacağını ifade etti.
Bu gerçekle hareket eden, yaşadığı toplum ile arasındaki köprülerin inşasına sosyal ve kültürel faaliyetler ile katkıda bulunan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun yönetici ve öğretim elamanlarına teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, İnönü Üniversitesi’nin yakalamış olduğu huzur ve güven ortamı sayesinde geleceği planlama şansına sahip bir kurum olarak yoluna devam edeceğini söyledi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız