SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Binalar Yapılacak

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:42:27
Yeni Binalar Yapılacak
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile Cengiz Topel caddesinde yıkılan Gündüz ve Tunay apartmanlarının yerine yenileri yapılıyor. 2011 yılında önceden boşaltılan bir binanın kendiliğinden yıkılması üzerine, bitişiğindeki diğer binanın da riskli olması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılmasının ardından, hak sahiplerinin yaşadığı mağduriyet, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin gayretleriyle çözüme kavuşturuldu.

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre; hissedarlar ile birlikte meydana gelen hukuki sorunların çözümünde önemli rol oynayan Büyükşehir Belediyesi, yıkılan 2 binanın yerine yeniden 2 bina yapılarak hak sahiplerine verilmesi için proje hazırlayarak, TOKİ ile protokol imzaladı. Yapılan protokolün ardından TOKİ, 7 kattan oluşan 10 dükkan ve 34 dairenin yapımı için ihale yaptı. Yapılan ihale sonucunda ihaleyi kazanan firmaya 11 Aralık 2015 tarihi itibariyle yer teslimi yapılacağı bildirildi.

Yapılan ihalede iş süresinin 1 yıl olduğu belirtilerek, 2016 yılı sonunda 2 binanın da tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi.

Mayıs 2011 tarihinde yıkılan, ancak resmi prosedürlerden dolayı bir türlü yapılamayan binalar, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın bizzat takip etmesiyle çözüme kavuşturuldu. Kat malikleri, sorunun çözümü için zaman zaman Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret ederek, yardım talep etmişlerdi. Sorunların çözümü için gerekli çalışmaları yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi, yeni konutlar için mimari projeleri hazırlayarak, TOKİ’nin onayının alınmasına müteakip, konut ihalesinin TOKİ tarafından yapılmasını sağladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız