SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Binanın Açılışı Yapıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:24:36
Yeni Binanın Açılışı Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ
 
Hekimhan ilçesi Aşağısaz, Saraylı ve Yukarısaz köylerinin ortak derneği Sazlıca Köyleri Derneği'nin yeni binası açıldı. Açılışa milletvekilleri, bürokratalar, Malatyalı derneklerin yöneticileri ve üyeleri, köy derneğinin yöneticileri, üyeleri ve köylüler ile konuklar katıldılar. Hekimhan Ceviz Festivalinde de ödül kazanan altmış yaş üstünden oluşan halay ekibi gösterileriyle beğeni topladı.
 
1991 yılında Ankara’da kurulmuş olan Malatya Hekimhan Sazlıca Köyleri Derneği, dört yüzün üzerinde üye sayısı ile Ankara’da bulunan üye sayısı en çok olan köy dernekleri arasında. Mürsel Uluç Mahallesi 988. Sokak No: 13/14 İlker- Dikmen Ankara adresindeki yeni dernek binası ile ilgili değerlendime yapan Dernek Başkanı Haydar Bal, “Dinsel bayramlarda toplu bayramlaşma, Muharrem ayında aşure için, cenazelerimiz için toplanıyoruz. Yani acı ve tatlı günlerimizde başkentte derneğimizde bir araya geliyoruz. Öğrencilere burs veriyoruz. Yeni dernek binamızda daha da güzel etkinlikler yapmayı amaçlıyoruz. Derneğimizin açılışında Hekimhan 1. Ceviz Festivali Halk Oyunları Yarışması Birincisi 60 yaş üstü halk oyunları ekibimiz gösteri yaptı. Daha da önemlisi 1950 yılına kadar Ankara’ya gelip yerleşmiş ve bugün Ankara’da bulunan Sazlıların başkente gelmelerini sağlayan altı kişi için sunum yapıp onlara şükranlarımızı ilettik. Bu büyüklerimizin çocuklarını, gelinlerini, damatlarını, torunlarını da davet ettik. Bunlardan birisi de Ali Efendi diye anılan İsmet İnönü ve Adnan Menderes’in oda memurluğunu yapmış olan Ali Süleyman Yıldırım idi. Tüm katılanlara yönetim kurulumuz ve köylülerimiz adına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız