SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Bir Dönem Başladı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:14:37
A- A+ PAYLAŞ
Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Mustafa Şahin,  4688 sayılı yasada yapılan değişikliklerle ilgili bilgi verdi.
Milletvekili Şahin, memurlara yönelik toplu sözleşme hakkının kullanımı, sendikal haklar  gibi konularda, Ak Parti iktidarına kadar hiç bir ilerleme kaydedilmediğini belirterek şunları söyledi; 
 
"4688 sayılı Yasada yapılan değişiklikler 3 ana başlık altında toplanabilir. Bunlar:
 
1-Toplu sözleşme hakkının kullanımının düzenlenmesi.
 
2-Toplu sözleşmenin yapılma usulünün, taraflarının, kapsamının, toplu sözleşmeden yararlanacak olanların, toplu sözleşme hükümlerinin emeklilere yansıtılması,
 
3-Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun teşkili ile çalışma usul ve esaslarının belirlenmesi.
 
Yasaya göre bazı temel değişiklikler yapıldı. Bunların başında sendikaya üye olmak için aranan “adaylık” ve “deneme süresinin bitimi” şartları kaldırılmaktadır. Diğer bir madde değişikliği ile de sendika kurmak ve sendika yöneticisi olmak işlemleri basitleştirilmektedir. Tasarıda sendikaların 4688 sayılı yasada olmayan organlar kurmasına olanak verilmektedir. Bu konuda tüzük değişiklikleri yeterli görülmektedir. Tasarı delege seçimini öngörmekte ve üye sayısı 1000’i geçen sendikalarda delege seçimini istemektedir. Tasarı ile sendikaların genel kurul süreleri 4 yıla çıkarılmaktadır. Şube açma ve kapatma yetkisini Yönetim Kurullarına vermektedir. Tasarı ile sendikalara uluslar arası kuruluşlara üye olma olanağı getirilmektedir.
 
Tasarı aynı zamanda sendika şubesinin bulunmadığı il ve ilçelerde temsilcilik açma yetkisi ve sendika yöneticilerine tanınan haklardan yararlanmaları öngörmüştür. Tasarı ile Kamu Personeli Danışma Kurulu oluşturulmaktadır. Bu kurul, bakan, Devlet Personel Başkanı, en çok üyeye sahip 3 konfederasyonun genel başkanlarınca oluşturulacak ve toplu sözleşme ve kurumsal konular dışında kalan diğer konuları görüşmek üzere her yıl Mart ve Kasım aylarında toplanacaktır. Bir başka madde, işyeri temsilciliğini düzenlemektedir. Diğer bir maddede de sendika aidat kesinti listesinin işyerlerinde görünür bir yere asılmaları konusunda bir değişiklik yapılmamış, sadece listelerin diğer araçlarla duyurulması ibaresi eklenmiştir. Toplu sözleşme hükümlerinden sendika üyesi olsun ya da olmasın bütün kamu görevlileri faydalanacaktır." ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız