SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yeni Bir Dönem Başlayacak'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Bahattin Ülger, "Yeni Türk Ticaret Kanunu ve Borçlar Kanunu'nun 2012 yılında yürürlüğe girecek olması ile mesleğimiz adına yeni bir dönemim başlayacaktır"dedi.

Oda binasında oda yöneticileriyle birlikte, 1 Mart Muhasebeciler Günü nedeniyle basın açıklaması yapan SMMMO Başkanı Bahattin Ülger, "Teknolojinin, basıp üstümüzden geçemediği, teknoloji ile aynı hareket sahasında birlikte yürüyen bir mesleğin mensubu olarak, dün kmeler ile birlikte biliyoruz ki İşimiz her geçen gün zorlaşmakta, zorlaştırılmaktadır. Sadeleştirilmiş ve basitleştirilmiş işlemler yerine karmaşık ve içinde çıkılmayacak hale getirilmektedir. Ayrıca Yeni Türk Ticaret Kanunu ve Borçlar
kanununun 2012 yılında yürürlüğe girecek olması ile mesleğimiz adına yeni bir dönemim başlayacaktır. Önemli olan bu zorluğu meslek adına avantaja çevirerek, mesleğin önemini ve özelliğini ön plana çıkarmak öncelikli hedefimizdir. Yeni dönem de "Mesleki Etik Kurallarımız bizim vazgeçilmezimiz olacaktır" diyen Ülger, açıklamasını özetle şöyle tamamladı:

"Muhasebeci Yazar, Asım Bezirci'nin şu cümlesi; bizleri çok güzel bir şekilde anlatmaktadır. Ölçülü davranmayı, yanlıştan korkmayı, belgeye dayanmayı aklını kullanmayı duyguculuğa kapılmamayı ve gerçekçi, düzenli, dengeli, tutarlı olmayı Muhasebe öğretti bize. Mesleğin önü açık olup, geleceğin kariyer mesleği olacağının bilinmesini isterim. Önümüzde ki süreçte, çağdaş ve mesleği kucaklayacak bir yasa, angaryaların ve haksız rekabetten arınmış, tahsilat sorununu çözmüş muhasebecilik özlemi adına, Tüm meslektaşlarımın gününü kutluyor, saygılar sunuyorum."

ZİYARETLER..
Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) yönetimi, Vali Ulvi Saran ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı makamlarında ziyaret etti. Ziyaretlere, yöneticilerin yanı sıra oda eski başkanı ve TÜRMOB Disiplin Kurulu üyesi Mustafa Bahadır Altaş da eşlik etti.

Valilik'te gerçekleşen ziyarette konuşan Vali Ulvi Saran, "Muhasebecilik, iş hayatının ayrılmaz bir parçasıdır. Ekonominin iş hayatının mali yönetiminin olmazsa olmaz unsuru olan muhasebecilik mesleğinin ince ve titiz çalışmaları var. Mutfakta yoğun olarak mesai sarfeden insanlar var. Muhasebe olmadan kurumda sağlıklı gelişme olmaz. Vergi tahsilatında önemli bir meslektir. Meslek şartları itibarıyla daha iyi şartlarda görev yaptıklarına inanıyorulm. Mesleğin gelişmesi için gerekli çalışmaların yapıldığına inanıyorum" dedi.

SMMMO Başkanı Bahattin Ülger ise Muhasebecilik'in gelişimi ve sorunları hakkında Vali Saran'a bilgi aktardı.

1 Mart Muhasebeciler Günü nedeniyle Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Malatya İl Temsilcisi Bahattin Ülger, beraberinde Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) disiplin kurulu üyesi, Mustafa Bahadır Altaş ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret ettiler. Ziyarete Belediye Başkan Yardımcıları Ertan Mumcu ile Fatih Güven’de katıldılar.

Ziyarette konuşan Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Malatya İl Temsilcisi Bahattin Ülger, 1994 yılından beri 1 Mart tarihini Muhasebeciler Günü olarak kutladıklarını belirterek, Muhasebeciliğin, rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde mesleki kimliğe kavuştuğunu söyledi.

SMMMO Başkanı Ülger ve yöneticiler, Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan'ı da makamında ziyaret ettiler. Ülger, ziyarette yaptığı konuşmada, mesleğin önemini belirterek vergi dairesi ile ilişkilerine değindi ve yöneticilere teşekkür etti. Vergi Dairesi başkanı Özkan da, odanın çalışmalarından memnun olduklarını, mükellefle devlet arasında köprü görevi yaparken üstlendikleri sorumlulukların önemli olduğunu bildirdi. Ziyarette ayrıca, 6111 sayılı Borçların Yeniden Yapılandırılması'na ilişkin yasa ile ilgili olarak oda ve vergi dairesinin işbirliği içerisinde çalışması da konuşuldu.

Ülger ve muhasebeciler, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Metin Sümer'i de ziyaret ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız