SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Bir Dönem Başlıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:33:58
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya'ya verdiği sözün arkasında durduğunu, büyükşehir yasasının Malatya için bir dönüm noktası olduğunu, Malatya'nın daha da büyüyeceğini bildirdi.

Öz, Malatya'nın da yeraldığı 13 ilin Büyükşehir Belediyesi yapılması ile ilgili yasanın mecliste kabul edilmesinden sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Türkiye ve Malatya tarihi bir gün yaşıyor. Hükümetimizin hazırladığı Büyükşehir yasa tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilerek yasalaştı. Artık bir dönüm noktası yaşıyoruz. AK Parti'nin 2023 vizyonu için bu kanun çok önemliydi. Bu yasa ile Malatya’mız da artık Büyükşehir statüsüne kavuştu.

Bu kanun ile Malatya'da daha da büyüyecek. Malatya Büyükşehir Belediyesi bugün bütçeden aldığı payın iki katını alacak. Kanun gereği bu payın yüzde 10'u köylere ve beldelere harcanmak zorunda. Yani Malatya'nın köyleri ve beldeleri nerdeyse hizmet noktasında yeniden inşa edilecek. Bu para altyapıya ve üst yapıya harcanacak, yol, su, okul ve hizmet için harcanacak.  Kentsel dönüşümün bir örneğini Malatya'nın belde ve köylerinde göreceğiz. Belde ve köy yollarımız asfaltlanacak.

Büyükşehir olan Malatya hızlı tren projesi ile daha çabuk tanışacak. İkinci bir üniversitenin temeli atılacak. Büyükşehir merkezindeki kentsel dönüşüm işleri daha hızlı yürüyecek. 

AK Parti hükümeti ve Başbakan'ımız Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'mıza verdiği sözün arkasında durmuştur. Büyükşehir olan Malatya'ya yatırım yapmak isteyen sanayiciler ve işadamları Büyükşehir olmanın avantajlarından istifade edecektir.

Malatya'mız aynı zamanda bir sanayi şehri olma yolunda ilerleyecektir..

Ak Parti iktidarı olarak hep büyük projelere imza attık ve geleceği şekillendirecek gelişmeler ortaya çıktı. Büyükşehir Yasası da geleceğimizi şekillendirecek ve Türkiye’nin büyümesine ivme kazandıracak bir yasadır.

Yeni Büyükşehir yasası ile bütüncül yapı ve mali imkanlarla şehirler kalkınmış olacak. Bu yasanın amacı, hizmet ve yatırımların daha iyi, daha planlı, etkin ve ekonomik gerçekleştirilmesini sağlamaktır. Ortaya konan siyasi endişelerin, idari endişelerin gerçeklerle bağdaşır yanı yoktur. Üniter yapı üzerinde geliştirilen söylemlerin bu yasadaki söylemlerle bir ilgisi bulunmamaktadır.

Bu yasa ile Büyükşehir sınırları il sınırları olarak genişletilmiş, böylece bütçesi de genişletilen Büyükşehir belediyelerimiz, mahalleye dönüşen köylere, tüm beldelere daha koordine ve daha kaliteli hizmet götürebileceklerdir.

Bazılarının veryansın ettiği gibi Büyükşehir belediye başkanlarına padişah yetkisi verilmemektedir. Belediyeler sadece  imar, tarım, planlama, alt yapı ve ulaşım hizmetleri konusunda esas yetkili kılınmaktadır.

Geleneksel mimarinin korunmasına yönelik tip projelerin hazırlanması yasada yer alıyor ve bu da şehirlerimizin daha yaşanabilir ve geleneklerimize uygun bir yapıda olmasını sağlayacaktır.

Kurulacak olan Ulaşım Koordinasyon Merkezi ile ulaşım, trafik, otopark gibi sorunlar daha koordineli ve kalıcı olarak çözüme kavuşturulacaktır.

Büyükşehir belediyelerimiz artık ihtiyaç olan yerlerde mabetlerin yapılması, mevcutların tadilatı ve bakımını da üstleneceklerdir.

Belediyelerimiz yine bu yasa ile amatör spor kulüplerini destekleyebilecek ve başarılarından dolayı ödüller verebilecektir.

Bu yasa ile birlikte yeni bir heyecen ve yeni bir dönem başlıyor. Elbette uygulamada en güzel ve en doğrusunun yapılabilmesi için tüm ilgili kurumların özveriyle çalışması gerektiği ortadadır.

Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sayın Başbakan'ımıza teşekkür ediyorum. TBMM'de Büyükşehir Kanun Tasarısı'nın kanunlaşması için gece gündüz demeden mesai harcayan milletvekillerine teşekkür ediyorum. Bizlere destek veren Malatya yerel medyasına teşekkür ediyorum.  Büyükşehir statüsü Malatya'mıza, insanımıza hayırlı uğurlu olsun."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız