SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Bir Engelsiz Yaşam Merkezi Yapıyoruz"

0
Güncellendi - 2019-12-04 02:44:14
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında işitme engelli aileyi ziyaret etti.

Yeşilyurt İlçesi Karakavak Mahallesinde yaşayan işitme engelli Ayşe Songül Güzel ve çocuğu Arda Bora’yı Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan evinde ziyaret etti.

Başkan Gürkan, İşitme Engelliler Tercümanı Emre İnan eşliğinde İstanbul’da bulunan ailenin işitme engelli babası Murat Güzel’i de telefonla arayarak görüntülü görüşme yaptı.  3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutladı. Gürkan, Güzel ailesinin 2 yaşındaki oğlu Arda Bora'ya da çeşitli hediyeler takdim etti. İşitme Engelli Baba Murat Güzel, görüntülü aramadan dolayı teşekkürlerini iletti.

İşitme Engelli Anne Ayşe Songül Güzel; “Başkan Beyin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yapmış olduğu ziyaretinden dolayı çok memnun ve mutlu oldum. Teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu çalışmaları beğeniyorum” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan; “3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla hem Malatya Valiliğimizin hem de Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu bir dizi etkinlikler gerçekleştirdik. İşitme Engelli kardeşimizin evine ziyarette bulunduk. Engeller herkes için engeldir. Görünen ve görünmeyen engeller vardır. Önemli olan sevgi engelli olmamaktır.

Engelli kardeşlerimizin şehrimizde hayatını kolaylaştırmak için engelleri kaldırmalıyız. Bu konuda sorumluluk ve yükümlülüklerimizi biliyoruz. Erişilebilirlik olarak Büyükşehir olarak gerekli tedbirleri alıyoruz. Bundan sonraki süreçte de engelli kardeşlerimiz sosyal, spor, kültürel konularda gerekli çalışmalarımız devam edecektir. Büyükşehir Belediyesi olarak yeni bir Engelsiz Yaşam Merkezi yapıyoruz. O merkezimizde de çocuklarımız hem hobi bahçesi ve rehabilitasyon merkezi imkanına kavuşacak hem de sportif faaliyetlerde bulunabilecekler.  Anne ve babalar ise çocuklarını burada güzel ve sağlıklı vakit geçirdikten sonra alacaklar. Bugün burada olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Nefes (4 yıl önce)
    Yeşiltepe'de açtınız da ne oldu. İsmi engelsiz yaşam merkezi ama bazı problemlerini sıralayalım: 1-Sözde bir kampüs gibi tasarlanmış ama kaç yıl oldu, bir adet ucube duruyor orda.Sadece yüzme yeri fakat o bile faaliyete geçmedi. 2- Adı "engelsiz" fakat heyhat mevzunun tam da bu yerinde çok ciddi bir prblemimiz var.:Hemen yanıbaşındaki Hurdalık tabir edilen yer. Buralarda yaşayan sakinlerin ortak kanaati şu: Hem bu yaşam merkezi hem de komple bu çevreler resmen zehir soluyor.Sabah akşam yakılan plastikler/kimyasallar bizi oldukça öfkelendiriyor. Kayıtlara geçsin
    0
    0
    Yanıtla