SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Bir Heyecan Getireceğiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:34:55
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Ahmet Münir Erkal, büyükşehir olan Malatya’nın planlamasının sil baştan yapılacağını kaydederek, Malatya’ya yeni bir yönetim anlayışı getireceklerini söyledi. 

Yerel seçim çalışmalarını sürdüren Erkal, Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk ve beraberindeki heyetle birlikte Mimarlar Odasını ziyaret etti. 

Yüksek Mimar olan Ahmet Münir Erkal, Mimarlar Odası ziyaretinde yaptığı açıklamada, dinamik bir planlama sürecinin Malatya’da uygulanması gerektiğini ifade etti. 

“MESELEYİ BİLENLERİN İŞİN BAŞINDA OLMASI GEREKİYOR”

Erkal, Malatya’nın geleceği açısından tercih hakkının doğru ve titiz bir şekilde kullanılması gerektiğini belirterek, “Burada alınacak yanlış bir karar, kullanılacak yanlış bir tercih Malatya’ya çok ciddi kayıplar oluşturur. Dolayısıyla tercih hakkının ciddiyet ve titizlikle uygulanıp, meselenin ele alınması Malatya’nın geleceği açısından büyük önem taşımaktadır. Malatya’nın Büyükşehir olmasıyla beraber kent sil baştan yeniden planlanacak. Malatya’nın bütün sosyal ve teknik altyapısı yeni baştan ele alınacak. Her şey yeni baştan belirlenecek. İlçe fonksiyonlarına yeni baştan, yeni kimlikler tanımlanacak, tabi mevcut kimlikleri esas alınarak yapılacak. Bunlar Malatya’nın yüzyıllık geleceğinin tanımlanması demek. Malatya’nın geleceğinin ya ipotek altına alınması ya da önünün açılması demektir. Meseleyi bilenlerin, işi bilenlerin, ehliyet ve liyakat sahibi olanların meselenin başında olması bizim inanç değerlerimizin ötesinde evrensel bir değerdir. Malatyalı hemşerilerimizin de bu algıyı bu şekilde büyük bir vizyonla algıladıklarını hissediyorum” ifadelerini kullandı. 

“YENİ BİR HEYECAN GETİRECEĞİZ” 

Malatya’ya yeni bir heyecan getireceklerini kaydeden Erkal, “Yaklaşık on beş, yirmi günlük gezimde 20 bin arkadaşımızın, vatandaşlarımızın elini sıktık ve onlarla bire bir diyalog kurduk. Onlardan aldığım intiba beni gayet mutlu etti. Vatandaşlar artık Malatya’nın hedeflerinin büyümesini istiyor. Ve gurur duyulacak bir kent istediklerini ifade ettiler. Bütün sosyal ve teknik altyapısıyla, yatırımlarıyla, kimliğiyle, heyecanlığıyla sadece kuru bir fiziki planlamanın ötesinde; Malatya’nın sosyal hayatını, geleneklerini, heyecanlarını, istek ve arzularını o plana taşıyacak yeni bir planlama anlayışıyla yeni bir heyecan gelmesini istiyor” dedi. 

“MALATYA’YI, TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNE YENİDEN TAŞIYACAĞIZ”

Erkal, Malatya’yı, Türkiye’nin gündemine taşıyacaklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Bizim yaptığımız tespitlerde, Malatya son zamanlarda Türkiye’nin gündeminden düşmüştür. Malatya’nın özünde ciddi bir potansiyel vardır. Kaybedilmiş bu potansiyelin inşallah vatandaşların destekleriyle yeniden ayağa kalkması konusunda çok güzel pırıltılar ve işaretler aldım. Bu sıcak ilgi ve alaka önümüzde ki dönemde Malatya’da yeni bir yönetim anlayışı oluşturacaktır. Kent planlanırken dinamik bir plan sürecini mutlaka Malatya kentine kazandırılması gerekiyor. Dünya çok hızlı değişip, dönüşüyor bu sebeple dinamik bir planlama süreci Malatya için oluşturulmalıdır ki, her değişim ve dönüşüme anında intibak edilmelidir.”

“MALATYA’NIN GELECEĞİ AÇISINDAN İYİ BİR TERCİH YAPILMALI”

Malatya Mimarlar Odası Başkanı Mahmut Yaşaroğlu ise, Malatya’nın geleceği açısından doğru bir tercih yapılması gerektiğine vurgu yaparak, “Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak görmekten bir meslektaş olarak, bir vatandaş olarak gurur duyuyorum. Belediye Başkanlığı döneminde yapmış olduğunuz çalışmaları da biliyorum. Bu seçim döneminde şunu ifade ediyorum; 760 bin olan Malatya nüfusu artık beş yılını daha heba etmeyelim. İşi bilen, projeyi bilen, iş yapabilen birinin görevde olmasını hakikaten bekliyorum. İnsanlara basit gelen ama bir kişinin beş yılını almıyor, 760 bin kişinin beş yılını alıyoruz. Bir insanın 4 milyon yılına yakın bir ömrünü heba ediyoruz, bir kişinin başkanlık hedefi için. Temenni ediyorum ki, sizin başkanlığında Malatya’nın bir beş yılını daha kaybetmeden geleceğe taşınacak bir Malatya’yı inşa etmesidir. O açıdan tekrardan sizlere hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız