SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yeni Bir Malatya Projesi Tartışılmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gazeteciler Derneği (MAGDER) tarafından haftalık olarak yapılması kararlaştırılan Fikir Toplantıları'nın ilki gerçekleştirildi. Toplantının ilk konuğu olan Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, yeni bir Malatya projesinin tartışılması gerektiğini söyledi. İlk toplantı için geçtiğimiz günlerde yaklaşık 1000 dönümlük arazisinin 197 dönümünün fabrikaya bırakılıp, kalanının Belediyeye devredildiğine ilişkin bilgilerin kamuoyuna yansıdığı Şeker Fabrikası olması da, ayrı bir mesaj taşıyordu.

MAGDER'in başlattığı Fikir Toplantıları'nın ilki, Şeker Fabrikası Sosyal Tesisleri'nde yapıldı. Derneğin yönetim kurulu üyeleri ve gazetecilerin katıldığı toplantı hakkında bilgi veren MAGDER Başkanı Orhan Çekin, bundan sonra dernek olarak Malatya'yı yöneten ve yönlendiren isimlerle haftada bir kez bir araya gelerek, fikir alışverişinde bulunacaklarını belirtti.

Toplantıların ilk konuğu olan ESOB Başkanı Şevket Keskin, şehir merkezinin sıkışıp kaldığını belirterek, yeni bir Malatya projesinin tartışmaya açılması gerektiğini söyledi. Yeni Malatya'nın Sivas yolu üzerinde kurulmasının daha uygun olacağını ifade eden Keskin, daha önce kaldırılmaması için mücadele verdikleri Şoför Er Eğitim Alayı'nın kaldırılmasından sonra boşalan arazilerin yeni şehrin adresi olabileceğini belirtti.

Keskin, "Malatya'nın güney ve kuzey çevre yollarının açılması gerekiyor. Şehri yerinde bırakmamız lazım. Gaziantep, Adana gibi şehri açmamız gerekiyor. Şoför Er Eğitim Alayı'ndan Sivas yolu güzergahındaki Topsögüt Kasabası'nın da bir bölümü alınarak baraj gölüne kadar yeni bir şehir kurulmalı. Tüm altyapısı en ince ayrıntısına kadar hesaplanarak, çağdaş ve yaşanır bir şehir kurulmalıdır. Gelinen noktada artık yeni bir Malatya projesini tartışmalıyız" dedi.

Keskin, arazisinin önemli bir bölümünün Malatya Belediyesi'ne devredildiği belirtilen Şeker Fabrikası'ndaki arazinin doğal halinin de kesinlikle bozulmaması gerektiğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız