SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"TMO Kayısı Alımı Yapacak"

0
Güncellendi - 2017-11-20 05:44:24
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci; kayısı üreticilerine kuru kayısının Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından alınacağı müjdesini verirken, yine Malatya’da özel sektör eliyle kayısı suyu fabrikası kurulması içinde çalışma yapıldığını bildirdi. Tüfenkci, esnaf ve sanatkara ise küçük sanayi sitesinin şehir dışına taşınması durumunda kredi alt yapısının hazır olduğu müjdesini paylaştı.

Bakan Tüfenkci, Battalgazi ilçesinde esnaf ve sanatkarlara yönelik olarak Silahtar Mustafapaşa Kervansarayı’nda düzenlenen istişare toplantısına katıldı. Toplantıya Vali Ali Kaban, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin,  Büyükşehir belediye Başkan Vekili Şefik Şengün, Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, esnaf ve sanatkarlar, mahalle muhtarları ve davetliler katıldılar.

Bakan Tüfenkci’nin, burada yaptığı konuşmasında Malatya gündemine ilişkin konuşmasındaki satır başlıkları şu şekilde:

-“Küçük Sanayi Sitesi için kredi imkanı hazır”

Küçük Sanayi Sitelerinin şehir dışına taşınması noktasında üretim paketini çıkardık. Malatya’yı da o paketin içerisine koyarak kredilerini hazır hale getirdik. İnşallah yer bekliyoruz. Yer belirlendiğinde, biz esnafımızı şehrin içerisinden çıkararak daha büyük mekanlarda rekabet edebilir hale getireceğiz. Bunun bütün kredi imkanları hazır, sadece yeri belirleyeceğiz. Esnaf Odası başkanlarımız  yer bulduğu takdirde, bizde onu yapmaya  bir kez daha söz veriyoruz.

-“Battalgazi Devlet Hastanesi yapılacak”

Daha önce sizinle paylaşmıştım, bir kez daha paylaşıyorum; Battalgazi Devlet Hastanesi için çalışmalar devam ediyor.Çalışmalar normal süresi içinde devam ediyor.  Battalgazi devlet Hastanesi’ni yapacağız.

-Lisanslı Depoyu TMO VE TOBB’nin şirketi kuracak

Kayısı bizim için çok çok önemli. Kayısı ile ilgili olarak bugüne kadar şunu ifade ettim, ‘Kayısıda muhatap yok, kayısının bir sahibi olsun’ diye. Ama baktığımız zaman; birlik oluşturulması konusunda gerekli çalışmaları üreticilerimiz yapamadı. Ama biz şunu yaptık; biz İnşallah buraya Lisanslı depoyu yapıyoruz. Onunda önümüzdeki hafta LİDAŞ (Toprak Mahsulleri Ofisi –TMO-TOBB’nin ortağı olduğu İzmir’deki şirket) diye bir firma buraya gelecek. Kalkınma bankasından çıkan para 12 milyon TL, onlarda üzerini tamamlayarak, bunun çalışmalarını Malatya’da bitirecekler. 2018’de bizde onun temelini hızlı bir şekilde atacağız.

-“TMO kayısı alımını yapacak”

Lisanslı Depo, sadece lisanslı depo görevini yapmayacak. Biz lisanslı depoyu yaptıktan sonra kamuya da Malatya kaysısını aldıracağız.  Bunun müjdesini veriyorum. Bundan sonra TMO’da (Toprak Mahsulleri Ofisi) Malatya’da kayısı alımını İnşallah yapacak. Bu sene depo olmadığı için alamdık ama 2018'de depoyu bitirdiğimizde, biz bu noktada TMO'ya kayısı aldırarak üreticimizi sadece ihracatçıların veya diğer tüccarların eline bırakmayacağız, bu noktada devletin TMO'sunu da devreye sokacağız.

-“Kayısı suyu fabrikasını özel sektör eliyle kuracağız”

Malatya’da büyük bir anlamda bir kayısı suyu, konsantre fabrikası olsun isteniyor. Bununla ilgili de özel bir sektöre, girişimciye inşallah bunu gerçekleştireceğiz. Biz organizede yer tahsis ettiğimizde hem meyve suyu hem de meyveli keklerle diğer ürünlerle beraber kayısının kullanıldığı bir fabrikayı da Malatya’da özel sektör eliyle harekete geçirmiş olacağız. Bunun müjdesini buradan vermiş olalım. İnşallah 2018’de Malatya’da kayısı ile ilgili önemli bir mesafe almış olacağız.  Sulama konusundaki projeleri de takip ediyoruz.

Bakan Tüfenkci, konuşmasında ülke gündemine ilişkin olarak ise şu şekilde konuştu;

-“Kaybeden esnafımız oldu, vatandaşımız oldu”

Türkiye'yi terörle dize getiremediler ekonomiyi vurarak dize getirmeye çalışıyorlar. Hatırlayın özellikle 2013 yılında Türkiye'de faizler düşmüş, döviz kurları düşmüş, borsaya baktığımızda; borsa 75 binlerde. Bakıyorsunuz ağaçları bahane ederek Gezi Parkı olaylarını çıkartıyorlar ve bu bir hükümeti devirme eylemi olarak geçiyor. Kim zarar ediyor? Faizler yükseldi, dolar yükseldi, netice itibariyle de kaybeden esnafımız oldu, vatandaşımız oldu.

-“ Kazanan  faiz lobileri, kaybedenler kimler?”

14 Temmuz itibariyle baktığımızda Türkiye’de tekrar borsa tekrardan yükseliyor, 71 binlere, 72 binlere çıkıyor. Yine bu sefer de daha kanlı, hain bir plan devreye sokuluyor. 15 Temmuz darbe girişimi oluyor. Ne oldu? Borsa çöktü, dolar faiz yükseldi. Kazanan kimler? Kazanan  faiz lobileri, kaybedenler kimler?  Bizlere oldu.

-“2019 yaklaşırken bu tür oyunlara bizler her zaman dikkatli olmak zorundayız."

Bu sefer tekrar almış olduğumuz tedbirlerle, teşviklerle Borsa 115 binlere çıkardık, dolar düşük seviyede devam ederken, bu sefer Halk Bankası üzerinden, Rıza Sarraf üzerinden bir operasyon çekmeye çalışanlar tekrardan borsayı, dövizi hareketlendirerek yeni bir operasyon çekmeye çalışıyorlar. Ama şunu iyi bilsinler ki biz bu şoklara da bu operasyonlara da asla ve asla geçit vermeyiz. Bu operasyonlara da imkan tanımayız. Türkiye'yi bölmeye çalışanlar, parçalamaya çalışanlar, şu terör örgütüyle, bu terör örgütünü maşa  kullanarak millete karşı operasyon çekenler her defasında karşısında milletimizi gördü. İşte 2019 yaklaşırken bu tür oyunlara bizler her zaman dikkatli olmak zorundayız."

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • TARAFTAR YMS (6 yıl önce)
    Kayısı ile ilgili kurulmak istenen konsantre üretim tesisi özel sektör ile başarılı olamaz. Çünkü iki ay çalışıp on ay kapalı olacak bir tesistir. Diyelim paket meyve suyu da üretti o zaman tüm çeşitleri üreten, markalaşmış ve rekabet eden bir meyve suyu fabrikası lazım. Günümüzdeki ulusal markaların yanında çok zor. Bu nedenle sanayi örgütleri veya kooperatifleri vadıtasıyla kurulmalıdır. Konsantre üretim tesisi iki ay üç vardiya üzeri çalışmalı, diğer on ay boyunca bu personel diğer kuruluşlarda çalışmalıdır. Sadece Gıda Sorumlusu Mühendis tesisde kalarak diğer yıl için plan, iyileştirme, ürün takip vb durumlar için çalışmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • adiyamanli Ramizan (6 yıl önce)
    İlk defa bir işe imza atacaksınız olursa inşallah. Malatya da kayısıya bir taş koyarsanız malatya size destek olmaya devam eder
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    2019 seçim yatırımı bu yıl alınmadıktan sonra ne anlamı var
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (6 yıl önce)
    Köylünün elinden 4-5 TL ye kaysıyı topladılar. Köylüler kaysı ağaçlarını kesti Sayın bakan şimdi açıklama yapıyor. Bir olumlu şey yapacaksanız bunu zamanında yapsanız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim (6 yıl önce)
    2018 de daha depo bitecek de alım yapılacak ee güzel. Kayısı suyu özel sektör eliyle olacakmış sayın bakan Büyükşehir belediye başkanı kuruyoruz dedi millete boş vaad yerine partinize bağlı başkana bi hesap sorsan. Unutmadan samanı bile dışardan ithal etmek işide dış güçlerin oyunu olmasın Aman dikkat edelim uyarın bizide.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çiftçi (6 yıl önce)
    Bu alımlar zengine faydası olur sy tüfenkçi sizleri seviyor ve destekliyoruz fakat sezonda yapsaydınız keşke. Bırçlu çiftçiler zaten zararına stokçuya sattı kayaılarını. Ziraat çiftçi kredi limitlerini artırın bankalar çok acımasız davranıyor. Ziraai kredi limiti dönüm olarak en az 3000₺ olmalı
    0
    0
    Yanıtla